Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική του εκδοχή για το πώς συνέβη η καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει ένας 20χρονος Ρομά, δίνουν με τις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Χαρακτηριστικά αναφέρει στην κατάθεσή του αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. για τα 23 κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν τους πυροβολισμούς: «Το σήμα από το κέντρο της άμεσης δράσης δόθηκε περίπου στις 23.45.  Εκείνη τη στιγμή με τον οδηγό μου κινούμασταν επί της Ιερά Οδού. Ερχόμασταν από Χαϊδάρι προς Αιγάλεω. Λίγο πριν φτάσουμε στη διασταύρωση της Ιερά Οδού με την Θηβών, είδαμε την ομάδα των συναδέλφων και το όχημα που μας είχε διαβιβαστεί πως ακολουθεί. 

Διαβάστε ακόμη: Πέραμα: Οι διάλογοι του Κέντρου Επιχειρήσεων με τους αστυνομικούς - «Σταματήστε την καταδίωξη»

Το όχημα αυτό λίγο πριν τη διασταύρωση με την Ιερά Οδό, έστριψε δεξιά στην οδό Μπότσαρη και στη συνέχεια έκανε αριστερά στην Καποδιστρίου. Μετά βγήκε στην Ιερά Οδό και λίγο παρακάτω έστριψε αριστερά στην Πλαστήρα. Εμείς το ακολουθήσαμε με φωτεινά και ηχητικά σήματα. Μετά την οδό Πλαστήρα έστριψε πάλι αριστερά στην Σμύρνης, στη συνέχεια μπήκε δεξιά στην Μοσχονησίων, βγήκε στην Κωνσταντινουπόλεως και από εκεί βγήκε στην Θηβών με κατεύθυνση προς την Λεωφόρο Αθηνών. Αφού μπήκε στη λεωφόρο Αθηνών, συνέχισε με κατεύθυνση προς Ελευσίνα. 

Εμείς ακολουθούσαμε το εν λόγω αυτοκίνητο σε ικανή απόσταση ασφαλείας ώστε να μην εμπλακούμε και εμείς σε κάποιο ατύχημα αλλά και να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν και την ασφάλεια των υπόλοιπων χρηστών της οδού. Κατά την κίνηση του το αυτοκίνητο αυτό έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και παραβίαζε συνεχώς τους ερυθρούς σηματοδότες ενώ έκανε ελιγμούς προσπαθώντας να μας εμβολίζει και να σταματήσουμε. 

Κάποια στιγμή, καθώς κινούμασταν στην Λ. Αθηνών, μας προσπέρασε ένα αυτοκίνητο SCODA OCTAVIA χρώματος κυπαρισσί ή ποντικί, δεν θυμάμαι καλά. Το OCTAVIA μας πέρασε από τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και εμάς και το HYUNDAI που ακολουθούσαμε και μπήκε μπροστά από το HYUNDAI με σκοπό να του κλείσει τον δρόμο με φρενάρισμα και να σταματήσει. Το HYUNDAI συνέχισε την πορεία του ακόμη και με μικρότερη ταχύτητα. Φτάνοντας στην έξοδο της Λ.Αθηνών για Λ.Σχιστού – Σκαραμαγκά, εγκλωβίστηκε από αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τον δρόμο και έτσι δεν μπόρεσε να συνεχίσει ευθεία και αναγκάστηκε να πάρει την έξοδο δεξιά για Λ. Σχιστού- Σκαραμαγκά που σας λέω.

Από εκεί συνέχισε για Πέραμα και κατέληξε στην οδό Ελπίδος. Ανεβαίνοντας την οδό Ελπίδος, στο τέλος της οδού, επιχείρησε να κατευθυνθεί αριστερά στην οδό Φρίξου αλλά την πορεία του εμπόδισε ένα αστικό λεωφορείο το οποίο κατέβαινε την ανωτέρω οδό. Έτσι το HYUNDAI αναγκάστηκε να σταματήσει και παρέμεινε για 23 δευτερόλεπτα ακίνητο. Αμέσως σταματήσαμε και εμείς από πίσω. Εγώ πήδηξα από τη μηχανή και ξεκίνησα να δίνω εντολές, φωνάζοντας να βγουν οι επιβαίνοντες από το όχημα με τα χέρια ψηλά, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος έβαλε όπισθεν και εμβόλισε τη μοτοσικλέτα του υπαρχιφύλακα…. 

Συνέχισε την οπίσθια πορεία του, μετά τον εμβολισμό και της 2ης μοτοσυκλέτας και προσπάθησε να πατήσει και εμένα που ήμουν πεζός εκείνη τη στιγμή. Δεν κατάφερε να με χτυπήσει διότι βγήκα από την πορεία του οχήματος του. Μετά από έμενα, στην οπίσθια πορεία του το όχημα, προσπάθησε να παρασύρει και τον ειδικό φρουρό …. ο οποίος πήδηξε και ξέφυγε από την πορεία του οχήματος. Παρόλα αυτά όμως τραυματίστηκε και αυτός. 

Του δίναμε εντολές φωνάζοντας να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγούνε έξω πλην όμως ξανά δεν υπάκουσε. Εν συνεχεία ξεκίνησε να κινείται προς τα κάτω στην οδό Ελπίδος, και λίγα μέτρα παρακάτω , έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, εμβόλισε την μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε ο υπαρχιφύλακας …. Ρίχνοντάς τον κάτω. Η μοτοσυκλέτα σφηνώθηκε κάτω από το αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός συνέχισε την πορεία του για να πατήσει τον …., ο οποίος βρισκόταν στο οδόστρωμα, με προφανή σκοπό να τον σκοτώσει προκειμένου να ξεφύγει.

Όταν εμβόλισε τα δύο πρώτα δίκυκλα, καταλάβαμε ότι ο οδηγός του οχήματος θα έκανε τα πάντα για να διαφύγει, ακόμη και να σκοτώσει αστυνομικούς που θα βρίσκονταν στην πορεία του. Τότε από τον φόβο μου και την ταραχή μου ότι θα σκότωνε τους συναδέλφους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή τους και  μη έχοντας άλλο τρόπο να σταματήσουμε το όχημα, εφόσον δεν υπάκουσε στις εντολές μας, πυροβόλησα σημαδεύοντας τα ελαστικά του αυτοκινήτου προκειμένου να ακινητοποιηθεί.

Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει στην οδό Ελπίδος προς τα κάτω και μπήκε στην οδό Φαέθωντος. Τότε εγώ ευρισκόμενος στη δεξιά μεριά του αυτοκινήτου, δηλαδή της μεριάς του συνοδηγού, πυροβόλησα ξανά σημαδεύοντας το αυτοκίνητο, προκειμένου να το ακινητοποιήσω και να σώσω τη ζωή των συναδέλφων μου καθώς δεν είχε σταματήσει την πορεία του. 

Αφού βγάλαμε τον οδηγό έξω, τον ξαπλώσαμε κάτω και διαπίστωσα ότι έχει τραυματιστεί. Τότε άνοιξα τα ρούχα του, προκειμένου να εντοπίσω το σημείο που έχει τραυματιστεί και να του παράσχω τις πρώτες βοήθειες. Διαπίστωσα ότι είχε ένα τραύμα στην αριστερή πλευρά του λαιμού του οποίου την αιμορραγία προσπάθησα να σταματήσω βάζοντας μέσα έναν επίδεσμο και κρατώντας το δάχτυλο μου σταθερά μέσα, ενώ ταυτόχρονα του μιλούσα προκειμένου να διατηρήσει την επαφή του με το περιβάλλον. Δεν μιλούσε παρά μόνο κοιτούσε και έκανε κινήσεις με τα άκρα του. Κατόπιν προσήλθε στο σημείο μια νοσηλεύτρια που έμενε εκεί κοντά, και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Η κοπέλα αυτή ανέλαβε τη φροντίδα των τραυμάτων. Περίπου 2-3 λεπτά μετά, το άτομο αυτό έχασε την επικοινωνία του με το περιβάλλον. Το δεύτερο άτομο, οι συνάδελφοι που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, φώναζαν ότι πιθανώς να χρειάζεται ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης (τουρνικέ) τον οποίο τους έδωσα εγώ, προκειμένου να σταματήσω την αιμορραγία του». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA