Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ποσοστό των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού, η συμπεριφορά και οι καιρικές συνθήκες, θα καθορίσουν τη νοσηρότητα στην κοινότητα το επόμενο διάστημα, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης για την COVID-19. Αναφερόμενη στην κυκλοφορία του ιού της γρίπης και του κορονοϊού, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι αυξάνει τη θνητότητα κατά 20% η συν-λοίμωξη γρίπης και covid-19, σύμφωνα με μελέτη από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 1 εκατ. δόσεις. Αναφερόμενη, μάλιστα, στα μικρά ποσοστά εμβολιασμού με το εμβόλιο της γρίπης σε εγκύους, περίπου 5.000 σε παχύσαρκους, περίπου 4.000 και σε υγειονομικούς περίπου 20.000, η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι το μήνυμα του αυξημένου κινδύνου για ορισμένες ομάδες ευάλωτων ομάδων δεν πρέπει να έχει φτάσει.

«Στις 21 Οκτωβρίου δημοσιεύονται στο Nature στοιχεία από Σουηδία, Δανία και Γαλλία. Mελέτησαν την αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά», είπε ακόμη η κυρία Θεοδωρίδου και πρόσθεσε πως ο συνδυασμός εμβολίων αποδείχτηκε - με βάση τη συγκεκριμένη μελέτη - εξαιρετικά αποδοτικός. Σύμφωνα με την ίδια, τα «μαζεμένα τσιμπήματα» της θύμισαν ένα γνωμικό, με…νόημα. «Στην ώρα της μια βελονιά σε γλιτώνει από εννιά», ανέφερε.

«Πάνω από 6.350.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, 69,8% του ενήλικου πληθυσμού», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA