Μενού
  • Α-
  • Α+

Εμφανίστηκε στα δικαστήρια Πειραιά ο 15χρονος καταζητούμενος για την καταδίωξη στο Πέραμα. «Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα, άφησαν τα μηχανάκια κάτω και μας πυροβόλησαν. Εγώ οδηγούσα», είπε ο 15χρονος στους δημοσιογράφους. «Φοβηθήκαμε μην μας σκοτώσουν» είπε για το γεγονός ότι δεν σταμάτησαν και έγινε καταδίωξη. «Είχαμε κλέψει το αμάξι, μόνο αυτό. Σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη, αυτοί άφησαν τα μηχανάκια και άρχισαν να μας πυροβολούν. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά έκανα πίσω. Γιατί χτύπησαν τον φίλο μου», είπε ο 15χρονος.

Διαβάστε ακόμη: Πέραμα: Στον ανακριτή οι 7 αστυνομικοί για το θάνατο του Ρομά

«Μόλις έτρεχα, με πυροβόλησαν. Χτύπησα δύο μηχανές. Σκότωσαν πρώτα τον φίλο μου και μετά έκανα πίσω. Μόλις σταματήσαμε, ήρθαν από τη δεξιά πλευρά και μας πυροβόλησαν. Τότε λέει ο Στρατής “με πυροβόλησαν, φύγε”, εγώ πήρα δύο μηχανές χωρίς επιβάτες αφού είχαν κατέβει από τις μηχανές. Μόλις κατέβηκα από το αμάξι, καλύφθηκα μπροστά από τη ρόδα και έτρεξα. Βλέπω τον έναν τραυματία και τον άλλο σκοτωμένο», είπε ο 15χρονος. 

Στον ανακριτή οι 7 αστυνομικοί 

Οι 7 αστυνομικοί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο οδηγήθηκαν στον ανακριτή το πρωί της Τετάρτης (27/10). O δικηγόρος των αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «ευαίσθητη» υπόθεση με «πολιτικές προεκτάσεις» και εξέφρασε τη «λύπη» των εντολέων του για την «απώλεια ενός συνανθρώπου μας». Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, ο ποινικολόγος υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι είχαν εμπειρία στην ΕΛ.ΑΣ. υπηρετώντας από 5 έως 15 χρόνια.

«Είναι μια σημαντική υπόθεση όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και για την ελληνική αστυνομία. Οι εντολείς μου με ιδιαίτερη σεμνότητα με εξουσιοδότησαν να εκφράσω δημοσίως τη λύπη τους για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Όμως αυτό το οποίο εμείς υποστηρίζουμε είναι ότι προηγήθηκε εναντίον τους μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, αυτό για το οποίο κατηγορούνται οι επιζήσαντες και ο τραυματισμένος ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος γιατί αντιμετωπίζει την κακουργηματική δίωξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος 10 αστυνομικών και της διακεκριμένης κλοπής. Επίσης κατηγορείται και έχει εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως εις βάρος του διαφεύγοντος ο οποίος δεν εμφανίστηκε ποτέ να πει τη δική τους αλήθεια», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Επειδή δεν θέλω να υπάρχει καμία παρερμηνεία γιατί είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση η οποία έχει πολιτικές προεκτάσεις. Αυτά γίνονται σε υποανάπτυκτες χώρες, δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ, γιατί άκουσα εχθές πρώην πρόεδρο κόμματος να λέει πως οι εντολείς μου είχαν εκπαίδευση 3 μηνών. Να σας πω ότι ο λιγότερο υπηρετήσας είναι 5 χρόνια και ο περισσότερο 15 χρόνια. Είναι εμπειρότατοι, ο επικεφαλής τους είναι αριστούχος της σχολής μόλις 25 ετών. Όλοι τους είναι φτωχά παιδιά από οικογένειες της Βορείου Ελλάδος, πάμπτωχες οικογένειες», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ να γίνει οποιαδήποτε παρερμηνεία όσον αφορά την ιδιότητα των αστυνομικών. Δεν θα επιτρέψω οποιαδήποτε σκιά στο ότι τόσο εγώ, όσο η κυρία ανακριτής και η κυρία εισαγγελέας επηρεάστηκαν από αυτή την ιδιότητα. Να ξέρετε ότι οι αστυνομικοί αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα από τους συναδέλφους τους ενώ υπάρχει ήδη πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες θα σας δώσω το απολογητικό υπόμνημα του υπαστυνόμου. Αν μία λέξη από αυτά που έχω γράψει στο υπόμνημα δεν είναι αλήθεια σας προκαλώ να εκθέσετε τους αστυνομικούς και εμένα», ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA