Μενού
  • Α-
  • Α+

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα και οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Ελεύθεροι, επίσης χωρίς περιοριστικούς όρους, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν και οι δυο ανήλικοι Ρομά.

Στο άκουσμα της είδησης πως και οι επτά είναι ελεύθεροι, συγγενείς και φίλοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια Πειραιά, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Οι 7 αστυνομικοί λίγο μετά τις 11 το βράδυ μεταφέρθηκαν ξανά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και στη συνέχεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

Κούγιας: Αυτοί οι αστυνομικοί είναι απόψε ευτυχισμένα παιδιά

«Εκφράζω την προσωπική μου θλίψη για την απώλεια αυτού του νέου ανθρώπου και ελπίζω σύντομα να γίνει καλά και το παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Η ιστορία αυτή θα στιγματίσει τη ζωή των εντολέων μου. Αυτά τα παιδιά των 700 ευρώ που ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία είναι απόψε ευτυχισμένα παιδιά» είπε μετά την απόφαση, συγκινημένος και βουρκωμένος ο συνήγορος των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, Αλέξης Κούγιας.

Και οι επτά αστυνομικοί στα πολυσέλιδα υπομνήματά τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ εναντίον όσων επέβαιναν στο άσπρο Χιουντάι, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος των επτά αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας, αμφισβητείται η ταυτότητα του 15χρονου καταζητούμενου στην καταδίωξη στο Πέραμα, ο οποίος εμφανίστηκε στα δικαστήρια του Πειραιά το πρωί της Τετάρτης, 27 Οκτωβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA