Μενού
  • Α-
  • Α+

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (27/10) και οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Ρομά. Ελεύθεροι, επίσης χωρίς περιοριστικούς όρους, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν και οι δυο ανήλικοι Ρομά, που ήταν στο αυτοκίνητο. Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης των επτά αστυνομικών, μιλώντας στο Live News, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η απόφαση είναι απολύτως δικαιολογημένη και σωστή για τους αστυνομικούς, καθώς είναι αθώοι. 

Διαβάστε ακόμη: Θεοδωρικάκος: Ικανοποιημένος για την απόφαση για τους 7 αστυνομικούς

Για το περιστατικό της καταδίωξης, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ανέτρεψε με σφοδρότητα τρεις μηχανές και οι αστυνομικοί σέρνονταν στο οδόστρωμα. Δεν σταμάτησε εκεί, όμως. Έκανε ελιγμό και γύρισε με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και έριξε και άλλος δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων έφτασε στην είσοδο του διπλανού σούπερ μάρκετ, από τη σύγκρουση. Και μάλιστα είναι Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής μποξ, δεν θέλω να πω το όνομά του. Αυτό το τονίζω για να σας πω ότι δεν ήταν άπειροι οι αστυνομικοί, αλλά πλήρως εκπαιδευμένοι. 

Για τις 38 σφαίρες: Πράγματι, έριξαν 38 σφαίρες, πράγμα που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Ωστόσο, μόνο τέσσερις χτύπησαν τους Ρομά και η μία μόνο ήταν θανατηφόρα. Πυροβολούσαν από τρία μέτρα μακριά και είναι και εκπαιδευμένοι. Στόχευαν το αυτοκίνητο. Οι γείτονες περιέγραψαν μια συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε ένα μέρος που οι αστυνομικοί είναι εγκλωβισμένοι. Ανατρέπει τις μηχανές, τις σέρνει. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μπουσουλώντας να διαφύγουν, γλύτωσαν την τελευταία στιγμή. Ήταν καθαρή απόπειρα ανθρωποκτονίας». 

Σε ποιον ανήκε το κλεμμένο αυτοκίνητο

Για το κλεμμένο αυτοκίνητο, ο Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι ανήκε σε Πακιστανό με πέντε παιδιά που δουλεύει σε μαγαζί με τζάμια για τα προς το ζην. Όταν αντιλήφθηκε ότι έλειπε το αυτοκίνητό του, έβαλε τα κλάματα. Ακόμη, δεν παρέλειψε να μη σχολιάσει την πρόθεση του φερόμενου ως οδηγού να παρουσιαστεί στις αρχές, λέγοντας πως δεν είναι αυτός οδηγός, καθώς εκείνος που βρισκόταν στο αμάξι, ήταν ψηλός κι εύσωμος, ενώ ο καθ' ομολογίαν δράστης είναι κοντός και εμφανώς νεαρότερης ηλικίας, μόνο και μόνο για να μην συλληφθεί, όπως προστάζει και το ποινικό δίκαιο για τους ανήλικους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA