ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/11/2021 07:32

Η ώρα των αλλαγών στην ΕΛ.ΑΣ.: Το Πέραμα φέρνει καρατομήσεις, αλλαγές στη ΔΙ.ΑΣ. και νέο επιχειρησιακό πλάνο

Πρόθεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι οι αλλαγές να αφορούν τόσο το επιτελικό όσο και το επιχειρησιακό σκέλος δράσης της Αστυνομίας - «Κρίση» στην Κατεχάκη ενόψει κρίσεων τον Γενάρη, επιχειρησιακά πλάνα από εξωτερικό και περαιτέρω εκπαίδευση των πληρωμάτων ΔΙ.ΑΣ. που στο 6μηνο βγαίνουν στο πεδίο εν αντιθέσει με τους αστυφύλακες που βγαίνουν στα 2 χρόνια...

Η ώρα των αλλαγών στην ΕΛ.ΑΣ.: Το Πέραμα φέρνει καρατομήσεις, αλλαγές στη ΔΙ.ΑΣ. και νέο επιχειρησιακό πλάνο
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Εντός της ημέρας –με βάση την επίσημη ενημέρωση- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα ανακοινώσει το σχέδιο του (σ.σ.: μέτρα και κατευθύνσεις) για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρνει επιτελικές και επιχειρησιακές αλλαγές, στον απόηχο της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα που ανέδειξε προβλήματα στο εσωτερικό του Σώματος. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να μην μείνουμε στις εξαγγελίες αλλά αυτές να λάβουν «σάρκα και οστά» -τόσο όσον αφορά τα πρωτόκολλα ανάλογα με το περιστατικό, όσο φυσικά και στο σκέλος της εκπαίδευσης (σ.σ.: τακτικές καταδίωξης, χρήση όπλων κ.ά.). Την ίδια ώρα, υπάρχει κλίμα «καρατομήσεων» αξιωματικών, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί τώρα ή στις τακτικές κρίσεις του Ιανουαρίου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ζητήσει από τους επιχειρησιακούς παράγοντες της Κατεχάκη να ληφθούν υπόψιν οι βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται από αστυνομικές υπηρεσίες στο εξωτερικό. Τόσο για τη διαχείριση περιστατικών από το Κέντρο Επιχειρήσεων (σ.σ.: επιτελικό επίπεδο), όσο και τη δράση των αστυνομικών που βρίσκονται στο πεδίο.

Αλλαγές στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Μοιραία στη συζήτηση μπαίνει η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η οποία έχει προσφέρει σημαντικά στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όμως, όπως φάνηκε και στο Πέραμα υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των στελεχών της. Ιδίως στους νεοεισερχόμενους στο Σώμα ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι μέσα σε ένα εξάμηνο βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, την ώρα που οι αστυφύλακες περνούν 2 χρόνια στις Σχολές και στην πρακτική εκπαίδευση.

Πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να υπάρξουν αλλαγές στην εκπαίδευση, ενώ πηγές της Κατεχάκη ανέφεραν ότι θα εξεταστεί και η συνεργασία των περιπολικών της Άμεσης Δράσης με τα δίκυκλα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς –στο Πέραμα τουλάχιστον- φάνηκε ότι υπήρχε πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΕΡΑΜΑ ΚΡΙΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ