Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε «lockdown» μπαίνουν όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021. Για σχεδόν όλες τις δραστηριότητές τους θα χρειάζεται να υποβληθούν σε rapid test, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 6.700 κρούσματα, 59 θάνατοι και 434 διασωληνωμένοι

Πλέον, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα χωρίς να υποβάλλονται σε rapid test σε: 

  1. Εκκλησίες
  2. Σούπερ μάρκετ 
  3. Φαρμακεία 

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (2/11) δεν αφορούν τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί οι οποίοι θα συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους. Ωστόσο οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν ούτε να... κουρετούν χωρίς rapid test αφού για την είσοδό τους στα κομμωτήρια απαιτείται έλεγχος καθώς επίσης και δεν θα μπορούν να πιουν καφέ σε εξωτερικούς χώρους εστίασης. Από το Σάββατο οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test για την είσοδό τους σε: 

  • Δημόσιες υπηρεσίες
  • Τράπεζες
  • Εμπορικά καταστήματα
  • Κομμωτήρια
  • Μεικτούς χώρους διασκέδασης

Εργαζόμενοι 

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτως της θέσης εργασίας τους, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή PCR τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση. 

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού με 6.700 νέες μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο. Παράλληλα ανακοίνωσε 434 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία ενώ κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 59 θάνατοι. Από τα 6.700 κρούσματα τα 1.329 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 1.108 στη Θεσσαλονίκη, τα 518 στη Λάρισα, τα 264 στη Μαγνησία και τα 204 στην Αχαΐα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA