ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/11/2021 18:54

Επεισόδια στην Κηφισίας: Βίντεο με τον τραυματισμένο πυροσβέστη - Μπήκε στο χειρουργείο

Βίντεο ντοκουμέντο από τον τραυματισμό του πυροσβέστη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη λεωφόρο Κηφισίας δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα των εποχικών πυροσβεστών στο Facebook

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επεισόδια στην Κηφισίας: Βίντεο με τον τραυματισμένο πυροσβέστη - Μπήκε στο χειρουργείο
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Βίντεο ντοκουμέντο από τον τραυματισμό του πυροσβέστη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη λεωφόρο Κηφισίας δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα των εποχικών πυροσβεστών στο Facebook. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι γιατροί έκαναν καυτηριασμό παλάμης στον τραυματισμένο πυροσβέστη και κρίθηκε αναγκαίο να χειρουργηθεί. Tην ίδια στιγμή, η ΓΑΔΑ υποστηρίζει πως έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για να διαλυθεί η συγκέντρωση που παρεμπόδιζε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας.

«Σχετικά με τον τραυματισμό συναδέλφου μας. Βαθύς τραυματισμός στο χέρι και καυτηριασμός παλάμης. Τα ράμματα δεν πιάνουν και μπήκε χειρουργείο. Πολλοί συνάδελφοι με προβλήματα ακοής λόγω της εκτεταμένης ρίψης χειροβομβίδων κρότου λάμψης», αναφέρουν στη σελίδα «Εποχικοί Πυροσβέστες» στο Facebook.

Οι εποχικοί πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο Φάρος και οι άνδρες των ΜΑΤ αποπειράθηκαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση κάνοντας χρήση χημικών και ρίχνοντας νερό με την αύρα. Στην πρώτη τους ανάρτηση οι εποχικοί πυροσβέστες υποστήριξαν πως ο συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε: «Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Επέμβαση των ΜΑΤ σε ειρηνική πορεία πυροσβεστών. Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συναδέλφου εποχικού από κροτίδα ΜΑΤατζήδων. Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αυτοί είναι που μας κυβερνούν. Παραιτηθείτε τώρα».

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να περιορίσει τους πυροσβέστες προκειμένου να μην κλείνει ο δρόμος και προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. Αγανακτισμένος πυροσβέστης την ώρα που τον κυνηγούσαν οι αστυνομικοί και η αύρα έκανε ρίψεις νερού, με εμφανή τη συναισθηματική φόρτιση στο πρόσωπό του, έδειξε στην κάμερα του ΣΚΑΙ το σήμα της Πυροσβεστικής στην μπλούζα του αλλά και την ελληνική σημαία στο μπράτσο του.

Οι πυροσβέστες διαμαρτυρήθηκαν με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα». Ήρθαν στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα αντιδρώντας «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο».

Πηγή: Eurokinissi

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

  • Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
  • Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.
Πηγή: Eurokinissi

Οι πυροσβέστες ζητούν επίσης:

  • Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
  • Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).
  • Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τεστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.
  • Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».
Πηγή: Eurokinissi

ΓΑΔΑ: Περιορισμένη χρήση χημικών

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ υποστηρίζει πως έγιναν εκκλήσεις σε 600 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για να ανοίξει η λεωφόρος και να διευκολυνθεί η πρόσβαση στα γύρω νοσοκομεία και έκανε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και νερού από την αύρα. Η ανακοίνωση:

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, διευκρινίζει τα κατωτέρω:

Την 10:00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά (1.000) περίπου άτομα, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Την 12:00 ώρα και ενώ (600) περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ( Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος. Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Κηφισίας. Από το σημείο προσήχθησαν (5) άτομα. Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΤ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ