Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοιχτό άφησε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης το ενδεχόμενο τα κρούσματα κορονοϊού που αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη (9/11) να είναι κοντά στα 8.000. «Είναι πολύ πιθανό σήμερα να έχουμε αυτό το νούμερο» είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θωμαΐδης εκτίμησε ότι αυτό το πανδημικό κύμα που διανύουμε θα καμφθεί μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής αυτή την εβδομάδα έδειξαν αύξηση της τάξης του 61%. «Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες» πρόσθεσε.

Βάσει των μετρήσεων εκτιμάται ότι η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στο επόμενο 15ήμερο σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλία με πρωταγωνιστές τη Μαγνησία και τη Λάρισα, στα Ιωάννινα αλλά και στην Πελοπόννησο όπου έχουν θέμα πρώτα η Λακωνία και η Αρκαδία και ακολουθούν η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA