ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/11/2021 07:09

Πολυτεχνείο: Πάνω από 5.500 αστυνομικοί σε ετοιμότητα ως τις 17 Νοεμβρίου  - Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο αρχίζουν σήμερα και θα κορυφωθούν στις 17/11 με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει σε ετοιμότητα πάνω από 5.500 αστυνομικούς - Ελικόπτερα, «Αίαντες» και drones στην Αθήνα

Πολυτεχνείο: Πάνω από 5.500 αστυνομικοί σε ετοιμότητα ως τις 17 Νοεμβρίου  - Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός από τα ξημερώματα της Δευτέρας, για τις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη τα καλέσματα στις ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τα τελευταία 24ωρα στην ΕΛ.ΑΣ. (Αρχηγείο και ΓΑΔΑ), πραγματοποιήθηκαν πολλές συσκέψεις, έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί το «πλέγμα ασφαλείας» στο οποίο θα μετέχουν άνδρες και γυναίκες από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. (ΜΑΤ, Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ και Τροχαία).

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, περιλαμβάνονται προληπτικοί έλεγχοι τόσο ατόμων –οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές εάν κριθεί αναγκαίο-, αλλά και κτιρίων που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Παράλληλα αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Όπως κάθε χρόνο, ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις 8 Νοεμβρίου, με τους Πρυτάνεις, απηύθυνε έκκληση για αποφυγή εντάσεων προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος του πολυτεχνείου με ειρηνικό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ