Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν τα λόγια της μητέρας της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς, της κοπέλας που τόσο άδικα έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συντρόφου της το περασμένο καλοκαίρι στη Φoλέγανδρο. Η μητέρα της παρέλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα της κόρης της στη Φαρμακευτική Σχολή στο πλαίσιο εκδήλωσης για τις «Γυναικοκτονιες» και όσα είπε γέμισαν δάκρυα τα μάτια όσων βρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και σε όσους τα διαβάζουν, για μία νεαρή γυναίκα που πέθανε με τέτοιο τρόπο μόλις στα 26 της χρόνια. 

Διαβάστε ακόμη: Εξι γυναικοκτονίες σε μόλις 7 μήνες: «Δεν σκοτώνει η ζήλια, σκοτώνει ο δολοφόνος»

«Πολυαγαπημένη μου Γαρυφαλλιά, σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να σε τιμήσουμε. Σήμερα παίρνεις το μεταπτυχιακό σου αγαπημένο μου παιδί. Νιώθω πως ότι και να πω είναι λίγο για εσένα με πλημμυρίζουν τόσα συναισθήματα και σκέψεις, τόσες αναμνήσεις, εικόνες, γέλια, μυρωδιές, αγκαλιές. Πώς να σας τα κάνω όλα αυτά λέξεις; Πώς να τα κάνω λόγια να σας τα πω;», είπε και συνέχισε:

«Ήσουν πάντα ταπεινή, χαμηλών τόνων αλλά με ένα πανίσχυρο όπλο: το χαμόγελό σου, η ευγένειά σου η καλοσύνη σου. Θυμάμαι τον κόπο σου, την προθυμία σου και την αστείρευτη αγάπη γι’ αυτό που έκανες. Πάντα ήσουν ένας στρατιώτης για την επιστήμη σου. Κάποιες φορές σε κοιτούσα κρυφά από την πόρτα. Ήσουν σκυμμένη σε ένα γραφείο, χαμένη ανάμεσα στα βιβλία σου. Κοίτα Γαρυφαλλιά μου, τα κατάφερες κορίτσι μου. Είμαι τόσο περήφανη για εσένα. Όλοι είμαστε. Ακόμη κι από εκεί ψηλά που είσαι μας στέλνεις δώρα κορίτσι μου. Ακόμη και από εδώ που είμαι σου στέλνω την αγάπη μου εκεί στους καθαρούς ουρανούς που βρίσκεσαι. Η αγάπη μου για εσένα είναι τόσο μεγάλη και δυνατή που ξεπερνά τον πόνο μου πραγματικά. Αυτό μου άφησες παιδί μου αγάπη και φως και δυνάμεις στα λόγια μου».

«Μακάρι αυτός ο άνανδρος να έπαιρνε λίγο από το φως σου»

Για το τελευταίο μοιραίο ταξίδι στην Φολέγανδρο είπε: «Έφυγες για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή, χωρίς να το έχεις επιλέξει. Τόσο βίαιος ο τρόπος και τόσο φωτεινός ο δρόμος του παραδείσου. Ένα φως είσαι και εσύ ανάμεσα σε αγγέλους. Ένα φως που δεν στάθηκε αρκετό να σε γλιτώσει από το σκοτάδι αυτού του δολοφόνου. Μακάρι αυτός ο άνανδρος να έπαιρνε λίγο από το φως σου και το αγγελικό σου βλέμμα και να έσωζε την ψυχή του κι εσένα. Κι εγώ εδώ κορίτσι μου συνεχίζω το ταξίδι, θα προχωράω για πάντα. Μα πάντα κάτι θα μου λείπει: η παρουσία σου άγγελε μου. Ήταν τόσο άδικο αυτό για εσένα. Τόσο άδικο. Ακόμη δεν έχω καταλάβει πως έφυγες παιδί μου. Ακόμα. Σου υπόσχομαι Γαρυφαλια μου να είμαι δυνατή. Πάντα έτσι με έλεγες δυνατή. Μαζί με τον πατέρα σου σου δίνουμε μία υπόσχεση: να σε τιμούμε πάντα και θα σε κρατάμε φυλαχτό μας στην καρδιά μας».

«Σου υποσχόμαστε να είμαστε δίκαιοι απέναντι στα αδέρφια σου. Να είμαστε οι ίδιοι γονείς που ήμασταν πάντα για εσάς. Τα αδέλφια σου μας δίνουν πάρα πολύ μεγάλη δύναμη και χρειάζονται κι εμάς να είμαστε δυνατούς δίπλα τους. Έχουμε τέσσερα υπέροχα παιδιά κι είμαστε περήφανοι για εσάς. Τα τρία είναι ακόμη κοντά μας κι ένα είναι ψηλά στον ουρανό. Σας αγαπάμε πάρα πολύ».

Το χρονικό

Στις 17 Ιουλίου 2021, η 26χρονη Γαρυφαλλιά εντοπίζεται νεκρή στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο. Ήταν εκεί για διακοπές. Λίγες ώρες αργότερα ο φίλος της συνελήφθη από την Αστυνομία. Ο 30χρονος φίλος της ομολόγησε στους αστυνομικούς τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς: «Ηταν η κακιά η ώρα».

Σύμφωνα, πάντως, με τον ιατροδικαστή, Ηλία Μπογιόκα, που εξέτασε το άψυχο σώμα της νεαρής κοπέλας: «Η Γαρυφαλλιά έφερε εκδορές άνω άκρων και στην οπίσθια πλευρά του σώματος, κακώσεις στην κεφαλή, μια κάκωση πιθανόν από γροθιά ή χαστούκι, στην πίσω πλευρά, αλλά και στην μπροστινή πλευρά της κεφαλής είχε ένα σκίσιμο από τα βράχια ενώ είχε και εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων στους γλουτούς που σημαίνει ότι σύρθηκε. Δεν ήταν απλή πτώση».

Η ιατροδικαστική έκθεση του Ηλία Μπογιόκα δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ο 30χρονος γρονθοκόπησε τη σύντροφό του τόσο πολύ που εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει. Και όπως ήταν πεσμένη στο έδαφος, σύμφωνα με τα τραύματα στη σορό της, δεν σταμάτησε. Την έπιασε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA