Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη ο γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης, για τα αδικήματα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων» και της «διέγερσης σε ανυπακοή» ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προβαίνοντας σε ποινική αξιολόγηση υλικού, που της διαβιβάστηκε, από πρόσφατη τηλεοπτική παρουσία του έκρινε ότι στοιχειοθετούνται οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις με αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίου Στεφάνου να προχωρούν τελικώς στην προσαγωγή και σύλληψή του. Ο Νίκος Αντωνιάδης αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του αντιεμβολιαστικού κινήματος στη χώρα μας, πρωτοστατώντας μέσω μηνύσεων και άλλων νομικών ενεργειών στη δικαστική διάσταση που θέλουν να προσδώσουν οι αρνητές στη στάση τους έναντι του κορονοϊού και των εμβολίων

Διαβάστε ακόμηΝίκος Αντωνιάδης: Στα χέρια της Εισαγγελίας η υπόθεση για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων - Αφέθηκε ελεύθερος 

Μήνυση Αντωνιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μεταξύ αυτών των νομικών ενεργειών, περιλαμβάνεται και η μήνυση, που έχει καταθέσει ο Νίκος Αντωνιάδης τον περασμένο Ιούλιο κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, των μελών του υπουργικού συμβουλίου, της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, του προσωπικού των νοσοκομείων Covid και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με βασικά εγκλήματα, αυτά των άρθρων 299 και 322 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι για την με εξαπάτηση των πολιτών περιαγωγή τους σε κατάσταση στέρησης της ελευθερίας και της ανθρωποκτονίας με δόλο.

«Δεδομένου ότι η εγκληματική οργάνωση συνεχίζει μέχρι και σήμερα τη δράση της, η δράση αυτή συνιστά διαρκές έγκλημα και η αυτόφωρη διαδικασία, από την οποία ουδείς εκ των μηνυθέντων εξαιρείται (αυτόφωρο κακούργημα), δύναται να κινηθεί, και οι δράστες να συλληφθούν, ανά πάσα στιγμή, χωρίς χρονικούς περιορισμούς», αναφέρεται στο σκεπτικό της μήνυσης, η οποία αριθμεί 4.311 σελίδες. Βάσει των όσων ισχυρίζεται ο δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης, το περιεχόμενο της μήνυσης αυτής «αποδεικνύει την εφαρμογή από την εγκληματική οργάνωση πρωτοκόλλου θανάτου στα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς, που ως σκοπό είχε, και εξακολουθεί να έχει, την εξόντωση ασθενών, προκειμένου να ενισχύσει την παράλληλη εφαρμογή του πρωτοκόλλου της απάτης σε βάρος του συνόλου των πολιτών, η οποία επίσης αποδεικνύεται με τη μήνυση που κατατέθηκε».

Νίκος Αντωνιάδης: Κατέθεσε μήνυση κατά του Νίκου Καπραβέλου για την 51χρονη Πασχαλίνα

Τελευταία μήνυση του Νίκου Αντωνιάδη κατά του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκου Καπραβέλου, για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δια παραλείψεως» αναφορικά με την υπόθεση της 51χρονης Πασχαλίνας, η οποία έφυγε από την ζωή από επιπλοκές του κορονοϊού, αρνούμενη να διασωληνωθεί και συμβουλευόμενη αρνητή επόπτη υγείας. (Την ιστορία της Πασχαλίνας είχε φέρει στη δημοσιότητα το Reader)

Προηγουμένως, και ενώ νοσηλευόταν στο Παπανικολάου η Πασχαλίνα επικοινωνούσε μέσω μηνυμάτων με τον δικηγόρο εκθέτοντάς του την κατάσταση της υγείας της. «Γιατί νομικά είναι απολύτως ξεκάθαρο, κ. Καπραβέλε, ότι εσείς και οι υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη νοσηλεία συνάδελφοί σας στο Παπανικολάου ευθύνεστε αποκλειστικά για την καθυστέρηση, η οποία σύμφωνα με τα όσα εσείς ο ίδιος είπατε, ευθύνεται και για τον θάνατό της. Οπότε καταθέτω μήνυση εναντίον σας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δια παραλείψεως, και να πάτε τώρα στον εισαγγελέα, τον οποίο επικαλείστε κατά το δοκούν, να δώσετε εξηγήσεις. Να εξηγήσετε δηλαδή γιατί ενώ διασωληνώσατε την Πασχαλίνα χωρίς τη συναίνεσή της, την οποία αποδείχθηκε ότι δεν την είχατε ανάγκη, χωρίς τον εισαγγελέα τον οποίο ουδέποτε ενοχλήσατε, δεν το κάνατε αμέσως μόλις διαπιστώσατε την ανάγκη για τη διασωλήνωση αυτή», αναφέρει ο Νίκος Αντωνιάδης.

Νίκος Αντωνιάδης: Συνελήφθη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»

Στο μεταξύ, μετά την σύλληψή του για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «διέγερση σε ανυπακοή» ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και βάσει της ερμηνευτικής εγκυκλίου, την οποία απέστειλε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτριος Παπαγεωργίου, στις 13 Ιανουαρίου 2021 προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, «κράτηση δικηγόρου συλληφθέντος για αυτόφωρο πλημμέλημα δεν είναι σύννομη, αλλά ο συλλαβών και διακριβώσας την ιδιότητα του συλληφθέντος ανακριτικός υπάλληλος δεν τον οδηγεί στο κρατητήριο, αλλά έχει νόμιμη υποχρέωση να ειδοποιήσει αυτοστιγμεί τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών («Εισαγγελέα Υπηρεσίας»), ο οποίος (από υπηρεσιακό καθήκον) θα έχει ετοιμότητα, κάθε ώρα και κάθε μέρα, εργάσιμη ή γιορτινή, να δεχθεί τον συλληφθέντα δικηγόρο, που (πρέπει να) οδηγείται αμέσως ενώπιον του (χωρίς να είναι επιτρεπτή η εκδίκαση της σχετικής ποινικής υπόθεσης του κατά την αυτόφωρη διαδικασία), ενώ είναι δυνατή, και σύμφωνη με τον νόμο, και η (τηλεφωνική) εισαγγελική εντολή να αφεθεί ελεύθερος (άμα τη συλλήψει), βασιζόμενη στην εκτίμηση της βαρύτητας του εγκλήματος και της προσωπικότητας του συλληφθέντος, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 279 ΚΠΔ, η εφαρμογή του οποίου πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αντωνιάδης κάνει λόγο για αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του «όχι για ουσιαστικούς νομικούς και δικονομικούς λόγους αλλά για την άνευ αντικειμένου και ουσιαστικής σκοπιμότητας σύλληψή μου», προσθέτοντας: «Η σημερινή ιστορία απέδειξε τελικά οριστικά ένα πράγμα. Οτι κανένας τους δεν μπορεί να με ακουμπήσει επί της ουσίας. Ωστε εκτός των βρώμικων επιθέσεων και της στοχοποίησης από τα ΜΜΕ και τους έμμισθους πράκτορες του διαδικτύου, προσπάθησαν σήμερα να βάλουν στο βρώμικο παιχνίδι και την Εισαγγελία. Με μία διαδικασία στον αέρα, μακριά από την ουσία που τους καίει, με την κατασκευή επιπλέον “κατηγορίας” καθ’ υπέρβαση ακόμη και αυτής της πρακτορίστικης “καταγγελίας”, με την επίσης κατασκευασμένη “κατ’ εξακολούθηση” και “επανειλημμένη” τέλεση των ανύπαρκτων “αδικημάτων”, μόνο και μόνο για το άμεσο “κέρδος” μίας σύλληψης στο πλαίσιο μίας διαδικασίας που κινήθηκε από έναν επίορκο εισαγγελέα που γνώριζε άριστα ότι η διαδικασία αυτή δεν είχε καμία ουσιαστική σκοπιμότητα, αδιαφορώντας για το τελικό αποτέλεσμα που θα είναι καταδικαστικό για την Εισαγγελία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA