Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα όρια του παραλογισμού αγγίζει η κατάσταση με τους αρνητές του εμβολίου κατά του κορονοϊού, εκ των οποίων κάποιοι δεν δέχονται να νοσηλευτούν ενώ κινδυνεύει η ζωή τους και άλλοι ενώ νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ανά τη χώρα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δημιουργούν καθημερινά απίστευτα προβλήματα σε γιατρούς και νοσηλευτές! Ιστορίες συμπολιτών μας που ακούγοντάς τις δεν βγάζουν νόημα, δεν κινούνται καν στο πλαίσιο της λογικής του ανθρώπινου νου και όταν φτάνουν στο σημείο να χρειάζονται νοσηλεία, δυσκολεύουν το έργο του προσωπικού που στηρίζει το ΕΣΥ στο πιο κρίσιμο σημείο της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: «Επιτήδειοι τον έπεισαν να μην εμβολιαστεί» - Τι λέει η σύζυγος του δικηγόρου που εξέπνευσε στην Πάτρα

Μιλώντας στην εκπομπή live news του Mega, ο Οδυσσέας Κατσακάς, διοικητής νοσοκομείου Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε... ανεξήγητες ιστορίες που φέρνουν σε απόγνωση τους υγειονομικούς: «Είχαμε ασθενή κορονοϊού που δεν φορούσε μάσκα και έβγαινε στον διάδρομο για να καπνίζει. Οι ανεμβολίαστοι δυστυχώς όταν φτάνουν στο νοσοκομείο, συνήθως είναι σε από απόγνωση, αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι είναι σε ένα νοσοκομείο που πρέπει να τους παρέχει τη θεραπεία που οι γιατροί επιβάλλουν. Αυτοί αρνούνται τη θεραπεία. Ευτυχώς δεν είναι πολλά τα περιστατικά, αλλά προβλέπω ότι αυτά θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Σοβαρό πρόβλημα είναι μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν καθοδηγητές». Αυτοί οι καθοδηγητές είναι συνήθως θρησκευόμενοι σύμφωνα με τον κ. Κατσακά, και πιο συγκεκριμένα οι πνευματικοί των ασθενών, οι οποίοι τους οδηγούν τελικά στον θάνατο!

Ο φόβος της... ασετιλίνης και η βιντεοσκόπηση

Πρόσφατα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, δεν έκρυψε πως συνάδελφοί του πέφτουν καθημερινά από τα σύννεφα ακούγοντας ακόμη και κατηγορίες περί χορήγησης ασετιλίνης αντί για οξυγόνο: «Ακούμε καθημερινά ''σημεία και τέρατα''. Αντιμετωπίζουμε την τρέλα του καθενός»! Ο κ. Τουχτίδης ανέφερε περιστατικά αρνητών - ασθενών που πετούν τις μάσκες οξυγόνου και βγαίνουν στους διαδρόμους ή βιντεοσκοπούν με τα κινητά τηλέφωνα τους νοσηλευτές και τους γιατρούς την ώρα που διασωληνώνουν άλλους ασθενείς: «Μεταξύ άλλων μας κατηγορούν ότι τους δίνουμε ασετιλίνη αντί για οξυγόνο για να πεθάνουν». (ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 5ο λεπτό του παρακάτω βίντεο)

Το... σατανικό εμβόλιο και η «δίψα για αίμα»

Μία από τις πιο τραγικές ιστορίες είναι του γνωστού αρνητή πρώην αντιδημάρχου Γαλατσίου, Παναγιώτη Δαβίλλα, ο οποίος έχασε τη μητέρα του ύστερα από 20ήμερη μάχη στην εντατική. Ο ίδιος πρωτοστατεί σε συγκεντρώσεις αρνητών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και είναι αντιπρόεδρος του πολιτικού κόμματος Τ.ΟΛ.ΜΑ. Στην προσωπική σελίδα του στο facebook, όπου τον ακολουθούν περισσότερα από 12.000 άτομα, ανάρτησε στις 28 Οκτωβρίου την είδηση του θανάτου της μητέρας του δηλώνοντας υπερήφανος «...που δεν είχες εμβολιαστεί με το σατανικό εμβόλιο»! Απέδιδε μάλιστα την απώλειά της σε μία προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας, χαρακτηρίζοντας όσους πεθαίνουν στις ΜΕΘ ως μάρτυρες του Χριστού: «Ο θάνατος είναι η θριαμβευτική έξοδος. Ετσι μου έλεγες και εσύ και έτσι είναι! Η Παναγία η Ελευθερώτρια σε πήρε σήμερα από το κολαστήριο της εντατικής. Από τις 8 του μήνα παλεύεις. Ολα πήγαιναν καλά, αλλά ξαφνικά υποτροπή... Διψάγατε για αίμα. Ο αναπνευστήρας από 70% κάτι έγινε και τον πήγατε στο φουλ. Αρχίζατε να της χαλάτε τα νεφρά και να της μολύνετε το αίμα».

Πέταξε τα σωληνάκια, έφυγε, τον βρήκαν ημιθανή και τον έσωσαν

Ενδεικτικό του πόσο μπορούν να επηρεαστούν κάποιοι άνθρωποι από τα «Fake News» των αρνητών του κορονοϊού, είναι και η αποκάλυψη που έκανε ο διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Συγκεκριμένα, ασθενής με κορονοϊό πέταξε τα σωληνάκια, αν και χρειαζόταν οξυγόνο, και το έσκασε από το νοσοκομείο: «Ασθενής πέταξε τα σωληνάκια, αν και χρειαζόταν οξυγόνο, έφυγε από το τμήμα και τον βρήκαμε ημιθανή στα παγκάκια στον περιβάλλοντα χώρο και τον επιστρέψαμε πίσω. Προφανώς είχε ακούσει κάποιες συμβουλές». Πλέον οι γιατροί είναι πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορονοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν, πιέζουν και ξεγελούν: «Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλειά τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων υπάρχει παραβατικότητα, αυτό πρέπει να το δει η πολιτεία». 

Τα sms του «καθοδηγητή» που την οδήγησαν στον τάφο

Μία άλλη απίστευτη ιστορία είναι αυτή της 51χρονης που είχε αποκαλύψει το Reader από τις 26 Οκτωβρίου και η οποία τον περασμένο μήνα κατέληξε από κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Η 51χρονη ανεμβολίαστη, μετά την εισαγωγή της άρχισε να επικοινωνεί με γνωστό αρνητή της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος είναι και επόπτης υγείας, ζητώντας του βοήθεια. «Θέλουν να με διασωληνώσουν με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε;», έγραφε στο μήνυμά της, λαμβάνοντας την ακόλουθη απάντηση: «Τι έπαθες; Υπέγραψε και φύγε. Μη δεχτείς. Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε αστυνομία. Εάν έχεις τις αισθήσεις σου υπογράφεις και δεν δέχεσαι να διασωληνωθείς, αναλαμβάνεις την ευθύνη εσύ». Ομως, η ανεμβολίαστη ασθενής παρατηρούσε: «...ναι αλλά πώς να καλέσω την Αστυνομία αφού είμαι με οξυγόνο; Δεν μπορώ καν να μιλήσω. Και έχω ανάγκη από οξυγόνο». Η 51χρονη μάλιστα λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, έλαβε τη διαβεβαίωση του «καθοδηγητή» της ότι «...όλα θα πάνε καλά, εκτός και αν έχεις κάνει το εμβόλιο». Τελικά πέθανε. 

«Ομηρίες» παιδιών που κινδυνεύουν με θάνατο και την... αμάθεια 

Μία άλλη κατηγορία αρνητών που γίνονται «καθοδηγητές» και δημιουργούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα είναι οι γονείς ανήλικων παιδιών που τα οδηγούν σε άρνηση όχι μόνο εμβολιασμού, ή νοσηλείας (όπου χρειάζεται), αλλά και φοίτησης στα σχολεία τους! Πρόσφατα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ένα 14χρονο κορίτσι από τη Δράμα που «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό, έφτασε στο παρά... ένα του θανάτου! Οι γονείς της αρνούνταν τη διασωλήνωση και χρειάστηκε η ενημέρωση της οικογενειακής γιατρού και η εισαγγελική παρέμβαση. Το παιδί εμφάνισε έντονα συμπτώματα και όσο οι ημέρες περνούσαν η κατάσταση χειροτέρευε με αποτέλεσμα να πάθει πνευμονική εμβολή να γλιτώσει την τελευταία στιγμή με τη συμβολή των γιατρών.

Απίστευτα σκηνικά συμβαίνουν και σε σχολεία, όπως στη Λάρισα, όπου γονείς αρνητές των μέτρων κατά του κορονοϊού δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στο σχολείο, κρατώντας τα σε... ομηρία στα σπίτια τους. Συνολικά 34 μαθητές μένουν εκτός σχολείων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή τα μέτρα κατά του κορονοϊού που προβλέπονται στα πρωτόκολλα, όπως οι μάσκες και τα δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για 24 μαθητές δημοτικών και 10 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στην περιοχή.

Στη Ρόδο, υπάρχει ένας ακόμη μαθητής που δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο του λόγω των αρνητών γονιών του! Την είδηση αποκάλυψε ο διευθυντής του 2ου δημοτικού Ρόδου Μ. Βιτζηλαίος, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για μαθητή της Δευτέρας Δημοτικού που δεν προσήλθε καθόλου φέτος στο σχολείο, όπως και πέρσι όταν βρισκόταν στην πρώτη δημοτικού!

Για το γεγονός αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Βιτζηλαίος, ευθύνονται οι γονείς του παιδιού που είναι αρνητές της μάσκας: «Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο παιδάκι, που δεν έχει δει ακόμα σχολείο». Με αφορμή το περιστατικό, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολίασε πως οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες και πως προφανώς η εκπαίδευση στην χώρα μας είναι υποχρεωτική: «Για αυτό τον λόγο η εισαγγελία επιλαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA