Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων σοβαρών ποινικών αδικημάτων που σχετίζεται με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές.

Η δίωξη κατά 48 συνολικά ατόμων αφορά στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας τον περασμένο Σεπτέμβριο με τουλάχιστον 4 εξ αυτών να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που αποδίδονται είναι  δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι  κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Η έρευνα συνεχίζεται

Ωστόσο, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας βάση και της σχετικής παραγγελίας που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός είχε παρέμβει αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στον Παλαμά Καρδίτσας όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας της περιοχής , η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA