Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράνομο νεκροταφείο μέσα σε κτήμα-χωράφι ανάμεσα σε παλιοσίδερα και σκουπίδια, είχε στήσει ένας ιερέας στα Καλύβια. Τα σοκαριστικά ευρήματα έγινα γνωστά ύστερα από την επώνυμη καταγγελία ενός πολίτη και όσα κατέγραψαν οι κάμερες είναι συγκλονιστικά. «Ο ιερέας θάβει εδώ και 20 χρόνια ανθρώπους. Τα τελευταία δύο χρόνια θάβει και παιδιά», αναφέρει επώνυμα ο κ. Ταξιάρχης Πιτταράς που έκανε την καταγγελία. Ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Κατσιφός, τονίζει πως εγείρονται και αρκετά υγειονομικά αδικήματα και κάνει λόγο για «οργανωμένο κύκλωμα».

Διαβάστε ακόμη: Βύρωνας: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις εργοδότη σε κοπέλες που έψαχναν για δουλειά

Ο ιεράς υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρου, ενώ ο δήμαρχος Σαρωνικού, ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για ιδιωτικό χώρο που δεν υπάγεται στην εκκλησία. Υστερα από τις καταγγελίες η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έκανε έρευνα και η κάμερα κατέγραψε τους τάφους διάσπαρτους στην αυλή, γύρω από ένα εκκλησάκι πλησίον του σπιτιού. Ο ιεράς Δημήτριος Ράικος (σ.σ.: είναι παλαιοημερολογίτης) υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρους αλλά ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ξεκαθαρίζει πως πρέπει να επιληφθεί του ζητήματος η Αστυνομία.

Στις ταφόπλακες αναγράφονται ονόματα και ημερομηνίες του 2020 και του 2021 και κάποιοι τάφοι είναι κενοί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο παλαιοημερολογίτης ιερέας είχε χειροτονηθεί πριν πολλά χρόνια αλλά είχε παυθεί για περίπου εννέα έτη από τα καθήκοντά του, καθώς ενεπλάκη σε άλλο σκάνδαλο. Κατόπιν πιέσεων των πιστών του πάντως, ο ρασοφόρος είχε επανέλθει σε ενεργό δράση. Ο ίδιος φέρεται να είχε αγοράσει την έκταση έναντι 100.000 δραχμών από αυτοαποκαλούμενη μοναχή, ώστε να μείνει στο σπίτι με τα δεκατρία παιδιά του.

Το παράνομο νεκροταφείο λειτουργεί ανάμεσα σε παλιοσίδερα και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Για την υπόθεση κατατέθηκε μήνυση στις αρχές του καλοκαιριού, όπου αναφέρεται πως το νεκροταφείο χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στο ένα γίνονται ταφές ενηλίκων και στο άλλο ταφές παιδιών. Ο ιερέας υποστηρίζει πως έχει «δικαίωμα» να ενταφιάζει άτομα. Ωστόσο, ο νόμος που ισχύει από την δεκαετία του 1960 προβλέπει πως μόνο οι δήμοι έχουν αρμοδιότητα να ορίζουν και να λειτουργούν κοιμητήρια. Ταφές μοναχών γίνονται και σε μοναστήρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA