Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δίκη για τον ψευτογιατρό που αντιμετωπίζει κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, συνεχίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/11) με τη συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του 16χρονου νεκρού αγοριού. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο πατέρας παραδέχτηκε πως ο 48χρονος Νίκος Κοντοστάθης που δήλωνε γιατρός τους εξαπάτησε ότι θα γιατρέψει τον καρκίνο, στέλνοντας το άτυχο παιδί στον τάφο, ενώ αν οι γονείς είχαν επιλέξει «...το χειρουργείο των Γερμανών, το παιδί θα ζούσε τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια. Ξέραμε ότι η περίπτωση ήταν δύσκολη, αλλά κερδίζαμε χρόνο. Δυστυχώς επιλέξαμε το δρόμο του κατηγορούμενου», κατέθεσε στο δικαστήριο, ο πατέρας του 16χρονου αγοριού, που έπεσε θύμα του ψευτογιατρού.

Διαβάστε ακόμη: Ψευτογιατρός: Μετ' εμποδίων άρχισε η δίκη - Τι δηλώνουν τα θύματά του

Το... λουξ καμουφλάζ του ψευτογιατρού που έπειθε τα θύματα

Όπως είπε ο μάρτυρας: «Τον κατηγορούμενο τον γνώρισα τέλη Ιουνίου του 2016 στο καφέ του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στο αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντηση, χτυπάει το κινητό του και μας λέει ότι είναι η κυρία Βαρδινογιάννη και τον παρακαλάει να βοηθήσει ένα παιδάκι. Το βλέμμα του, η συμπεριφορά του ήταν τέτοια, που τον πίστευες. Έφυγα από τη συνάντηση και είπα ''δείτε που υπάρχει θεραπεία για καρκίνο και μας την κρύβουν''. Τόσο με έπεισε… Το επόμενο ραντεβού έγινε σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα για να κάνουν την εξέταση dna που μας είπε ότι χρειάζεται για να είναι τα φάρμακα εξειδικευμένα για το παιδί μας. Έγινε η αιμοληψία από τον ίδιο. Για χρήματα τότε δεν είχε γίνει αναφορά. Μας άφηνε να εννοηθεί ότι βοηθάει αφιλοκερδώς τα ελληνόπουλα».

«Δυσαρεστήθηκε που δεν είχα μαζί μου τις 22.000 ευρώ»

Το τέταρτο ραντεβού έγινε λίγο αργότερα και τότε, όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο πατέρας του 16χρονου, ζητήθηκαν τα χρήματα από τον ψευτογιατρό: «Στα τέλη Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση σε εστιατόριο κλινικής, έτρωγε εκεί και μία κυρία που δούλευε εκεί τον αποκάλεσε ''γιατρό''. Εκεί, μας έδωσε τα φάρμακα, ''μην στεναχωριέστε θα γίνει καλά το παιδί'' μας είπε. Μας εγγυήθηκε ότι το παιδί θα έχει πλήρη ίαση. Η επόμενη συνάντηση, έγινε τέλη Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, σε ξενοδοχείο. Εκεί έκανε ένεση αρτεμισίνης στο παιδί, τότε, μας είπε για τα χρήματα. Είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα ήταν μικρό ποσό, λέγοντάς μας ότι εάν πηγαίναμε στην Ελβετία, θα ήταν εκατομμύριο. Δεν είχα μαζί μου τα χρήματα και δυσαρεστήθηκε. Του είπα ''...μην στεναχωριέστε. Θα σας τα στείλω σε τραπεζικό λογαριασμό''. Τελικά, του είπα ότι θα του τα πάω την επόμενη το πρωί, του έδωσα σε ένα φάκελο 22.000 ευρώ. Η τελευταία μας συνάντηση έγινε τέλη Νοεμβρίου στην Αθήνα. Μας έκλεισε ραντεβού για μαγνητική. Ήταν μαζί με τον Ζ. Πήγαμε στο γραφείο, του έκανε τη δεύτερη δόση αρτεμισίνης και μετά κάναμε τη μαγνητική».

Πρόεδρος: «Το παιδί, εάν δεν είχε γίνει όλο αυτό με τον κατηγορούμενο, θα ζούσε;» 

Μάρτυρας: «100%. Με το χειρουργείο των Γερμανών, θα ζούσε για τουλάχιστον τρία χρόνια. Ξέραμε ότι η περίπτωση ήταν δύσκολη, αλλά κερδίζαμε χρόνο. Δυστυχώς επιλέξαμε το δρόμο του κατηγορούμενου», είπε ο πατέρας του άτυχου παιδιού και ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA