ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/11/2021 10:19

Κορονοϊός - Τζανάκης: Τα Χριστούγεννα ίσως ξεπεράσουμε τους 20.000 νεκρούς - Τι είπε για τη μετάλλαξη Ομικρον

Εφιαλτική η πρόβλεψη που έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, για τους θανάτους λόγω κορονοϊού έως τα Χριστούγεννα - Τι είπε για τη μετάλλαξη Ομικρον

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός - Τζανάκης: Τα Χριστούγεννα ίσως ξεπεράσουμε τους 20.000 νεκρούς - Τι είπε για τη μετάλλαξη Ομικρον
Πηγή: APimages, Pexels
Ανάγνωση:

Την τρομακτική πρόβλεψη ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι νεκροί λόγω κορονοϊού μπορεί να φτάσουν ή ακόμη και να ξεπεράσουν τους 20.000 έκανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Lockdown, κλειστά σχολεία και μάσκες παντού προτείνει ο Νίκος Καπραβέλος

«Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορεί και τρεις, εκτιμώ ότι θα συνεχίσουμε με αυτό τον αριθμό νεκρών. Ελπίζω να μη δούμε πολλές φορές να ξεπερνάμε τους 100. Οι μέσοι όροι είναι γύρω στο 75-80 που σημαίνει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα να φτάσουμε, ίσως και να υπερβούμε, τους 20.000 νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι όσο μικρότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη - ειδικά στους πολίτες άνω των 60 ετών - τόσο μεγαλύτερη είναι και η νοσηρότητα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης παρουσίασε στοιχεία ανά περιοχή, τονίζοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία, που έχει ποσοστό εμβολιασμών 66% στους άνω των 60, στις 20 Νοεμβρίου κατέγραφε 1.800 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων σε σχέση με τους 600 που έχει η Κρήτη. Και η Αθήνα έχει χαμηλό αριθμό θανάτων - λόγω της μεγάλης εμβολιαστικής κάλυψης στις πιο μεγάλες ηλικίες.


Σε ό,τι αφορά στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, υπογράμμισε ότι είναι μια εξέλιξη που πρέπει να ανησυχεί τους ειδικούς και τους οργανισμούς Υγείας χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητο τον πανικό που έχει προκύψει στον απλό κόσμο, στις αγορές και στις οικονομίες των χωρών. «Δεν ξέρουμε ακόμα τι κρύβει, αλλά πρέπει να απασχολεί τις υγειονομικές Αρχές και τις κυβερνήσεις που πρέπει να πάρουν μέτρα κυρίως στα αεροδρόμια, ώστε να εξετάζεται ο καθένας που μπαίνει από αυτές τις χώρες έτσι ώστε αν όντως αυτή η μετάλλαξη είναι ιδιαίτερη. Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο νοσογόνος και πιο θανατηφόρα και αν καλύπτεται με τα εμβόλια. Μπορεί να μην είναι έτσι τα πράγματα, μπορεί να είναι πιο ήπια. Ο κόσμος πρέπει να ασχολείται με το στέλεχος Δέλτα που αλωνίζει στην Ελλάδα», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ