Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε με έναν άνδρα να κρατά το καρότσι μέσα στο οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο ένα μωρό 1,5 έτους στον προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Πατησίων. Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής φαίνεται ένας άνδρας με κανονικό βήμα να καθοδηγεί το καρότσι από το δεξί πεζοδρόμιο της Πατησίων στο ρεύμα προς τη Λ. Αλεξάνδρας και να στρίβει προς το μουσείο, με την ώρα να γράφει 08:28 το πρωί της Κυριακής, 28 Νοεμβρίου. Ο άγνωστος φορά κόκκινα παπούτσια, φόρμα και σκουρόχρωμο μπουφάν με λευκούς γιακάδες.

Το κοριτσάκι που ήταν μέσα σε καροτσάκι, το βρήκε μια γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της. «Είναι ένα γλυκύτατο και ήσυχο παιδάκι. Είχε και μία καθαρή αλλαξιά στο καρότσι» είπε η συγκεκριμένη κυρία. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το παιδί βρίσκεται με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο «Παίδων» και ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί οι γονείς του. Το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων συνεχίζει τις έρευνες ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η ΓΑΔΑ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι οι γονείς του πιθανότατα το εγκατέλειψαν στο συγκεκριμένο σημείο. Το βρέφος είναι περίπου 1,5 έτους, είναι καλά στην υγεία του και οι γιατροί του «Παίδων» αναφέρουν ότι η κατάσταση του δείχνει πως μέχρι την εγκατάλειψή του είχε φροντίδα.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τους γονείς του, εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και αξιοποιώντας μαρτυρικές καταθέσεις ενώ σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να δοθεί εισαγγελική εντολή για λήψη DNA (σ.σ. εάν και εφόσον δεν έχουν βρεθεί οι άνθρωποι που το άφησαν).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA