Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Παρθένα Κουτμερίδου, κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, εξέπνευσε στη ΜΕΘ του «Αγίου Λουκά» Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό. Η Πάττυ, όπως τη φώναζαν οι δικοί της άνθρωποι, ήταν έγκυος στον 7ο μήνα, όταν νόσησε και δεν είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Ο γυναικολόγος της υποστήριξε πως την προέτρεψε να εμβολιαστεί ενώ την απέτρεψε «ο σύζυγός της που είναι φανατικός αντιεμβολιαστής». 

Διαβάστε ακόμη: Παρθένα Κουτμερίδου: Πέθανε από κορονοϊό η κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Η Παρθένα Κουτμερίδου εισήχθη αρχικά στο Ιπποκράτειο, όμως λόγω της εγκυμοσύνης της μεταφέρθηκε στον Άγιο Λουκά. Οι γιατροί κατάφεραν να πάρουν το παιδί με καισαρική και έδιναν μάχη να κρατήσουν στη ζωή και τη μητέρα. Δυστυχώς, η Παρθένα έχασε τη ζωή της, νικημένη από τον κορονοϊό. «Εγώ την συμβούλεψα από την πρώτη στιγμή την ίδια και τον σύζυγό της να κάνουν το εμβόλιο. Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού, όχι μόνο στις γυναίκες που με συμβουλεύονται αλλά και σε όσους μου τηλεφωνούν λόγω της ιδιότητάς μου ως ειδικό. Έχω εμβολιαστεί, η οικογένειά μου έχει εμβολιαστεί, το προσωπικό μου έχει εμβολιαστεί», είπε ο γυναικολόγος που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του στο MEGA.

Για την Παρθένα ανέφερε πως «προσπάθησα να πείσω αυτή την γυναίκα, που δεν ήταν μόνο μία πελάτισσα αλλά και καλή φίλη για χρόνια. Μία γυναίκα που εκτιμούσα αφάνταστα. Προσπάθησα να την πείσω αλλά απ' ότι καταλαβαίνω ο σύζυγός της, ο οποίος είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, αυτός και η οικογένειά του, την απέτρεψαν να μην εμβολιαστεί. Πιθανώς λόγω κάποιου πνευματικού. Δεν ξέρω παραπάνω. Φτάσαμε σε ένα σημείο που ο σύζυγός της δεν ερχόταν πάνω διότι ήταν παρεξηγημένος μαζί μου επειδή επέμενα να κάνει το εμβόλιο». «Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός ήταν εκείνος που τα ξεκίνησε όλα», είπε μεταξύ άλλων ο γυναικολόγος. 

«Την συμβούλευα να εμβολιαστεί αλλά φοβόταν», είπε ο γυναικολόγος της Παρθένας. «Μου απαντούσε πως θα εμβολιαζόταν μετά τον τοκετό και οι δυο τους. Μία εγκυμοσύνη τόσο πολύτιμη...», σημείωσε. Ο γυναικολόγος υποστήριξε ότι είχε συμβουλέψει επανειλημμένα την Παρθένα να εμβολιαστεί, «μου απαντούσε πως θα εμβολιαζόταν μετά τον τοκετό. Λυπάμαι... Λυπάμαι...».  «Είμαι επαγγελματίας γιατρός και τόσα χρόνια μάχιμος και έχω το θάρρος της γνώμης μου. Από τη στιγμή που η Γυναικολογική Εταιρεία τον Μάιο του 2021 είπε να εμβολιάζονται οι έγκυες, εγώ σύστησα σε όλες τις γυναίκες να εμβολιαστούν», τόνισε. 

Παρθένα Κουτμερίδου: «Πάλευε 10 χρόνια να αποκτήσει παιδί»

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Παρθένα Κουτμερίδου έχασε τη ζωή της, νικημένη από κορονοϊό. Η Παρθένα Κουτμερίδου ήταν έγκυος και διαγνώστηκε με κορονοϊό. Οι γιατροί κατάφεραν να της πάρουν το παιδί με καισαρική αλλά ο κορονοϊός τη νίκησε. Η νεαρή δικηγόρος έχασε τη μάχη με την Covid-19 και υπέκυψε στα 42 της χρόνια. 

Οπως αποκαλύπτει σήμερα συνάδελφός της, το μωράκι που ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο και λόγω αυτού δεν είχε εμβολιαστεί, ήταν ένα όνειρο ζωής. Μια επιθυμία που κρατούσε 10 ολόκληρα χρόνια. «Ηταν ένας καλός άνθρωπος, ο οποίος προσπαθούσε 10 χρόνια να αποκτήσει παιδί. Τώρα που το απέκτησε, δυστυχώς, συνέβη αυτή η συγκυρία με τον κορονοϊό», αναφέρει στο Live News ο συνεργάτης της Παρθένας Κουτμερίδου, Σωτήρης Κύβελος. Για να προσθέσει: «Είχε λαχτάρα να σώσει το παιδί που τελικά απεβίωσε η ίδια».

Η Παρθένα Κουτμερίδου ήταν ανεμβολίαστη και ανοχύρωτη απέναντι στον κορονοϊό. Η κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δεν είχε κάνει το εμβόλιο επειδή φοβόταν λόγω της εγκυμοσύνης της. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο μετά τη γέννηση του παιδιού της αλλά ο κορονοϊός την πρόλαβε. «Ηταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης. Τα είχε καταφέρει. Ελεγε "ένας ακόμη μήνας να περάσει και θα το κάνω μετά το εμβόλιο". Φοβόταν μην τυχόν υπάρχει καμία παρενέργεια για το παιδί, γιατί κόπιαζε 10 χρόνια να το αποκτήσει».

Οικογενειακή φίλη της Παρθένας Κουτμερίδου συμπληρώνει: «Νόσησε βαριά. Γιατί οι ανεμβολίαστοι νοσούν βαριά συνήθως. Ειδικά οι έγκυες και μετά από πάρα πολύ δύσκολο αγώνα, από τις 25 Οκτωβρίου που διασωληνώθηκε μέχρι σήμερα, έφυγε, μας άφησε. Αφησε ένα παιδάκι, άφησε την οικογένειά της και εμάς όλους τους φίλους της», σημειώνει χαρακτηριστικά η Νέλλυ Ευθυμίου. Η Πάττυ, όπως τη φώναζαν οι φίλοι της, έδωσε σκληρή μάχη με τον κορονοϊό αλλά έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA