Μενού
  • Α-
  • Α+

Απειλές εκτοξεύουν οι «Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» δηλώνοντας ότι δε θα εμβολιαστούν και δε θα πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ παρά την άσκηση ποινικής δίωξης για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση σε ανυπακοή σε βάρος δυο προσώπων, που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας της οργάνωσης. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση δίωξης για τα παραπάνω αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα ύστερα από τη διαβίβαση σχετικής δικογραφίας, που σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο έρευνας για τη δράση ομάδων αρνητών του κορονοϊού και των εμβολίων μέσω διαδικτύου. 

 

Αν και εδώ και αρκετό καιρό τα πεπραγμένα των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών», που σχετίζονται με την πανδημία και την εμβολιαστική διαδικασία, διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές τα μέλη της οργάνωσης όχι μόνο συνεχίζουν απτόητα την αντιεμβολιαστική ρητορική τους αλλά προχωρούν και σε απειλές. Χαρακτηριστικές είναι οι απόψεις, που διατυπώνει μέσω διαδικτύου, το πιο γνωστό στέλεχος των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών» αναφέροντας καταρχήν ότι δεν πρόκειται να πληρώσει το πρόστιμο των 100 ευρώ παραμένοντας ανεμβολίαστος. 

«Γιατί περί τιμωρίας πρόκειται γιατί δεν πρόκειται να γίνει καμία καλυτέρευση των πραγμάτων της υποτιθέμενης πανδημίας. Αν εγώ πληρώσω 100 ευρώ πρόστιμο δεν πρόκειται να γίνει καμία καλυτέρευση στην κοινωνία γιατί εγώ που έχω αποφασίσει να μην εμβολιαστώ και 1.000 ευρώ να μου βάλει πρόστιμο, άσε που δε θα του τα δώσω, δεν πρόκειται να πάρει όχι 100άρικο ούτε πενηνταράκι».

Τα μέλη της οργάνωσης επικαλούμενα το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο εφευρίσκουν νομικές βάσεις στις οποίες δήθεν στηρίζονται οι θέσεις τους. «Τη στιγμή που δεν υπάρχει παραβίαση εκ μέρους μου δεν μπορείς να μου βάλεις πρόστιμο. Από τη στιγμή, που βάζεις πρόστιμο είσαι παράνομος εσύ όχι εγώ άρα δεν στο πληρώνω. Καμία ΚΥΑ δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο».  

Οι ευθείες απειλές ότι θα «αιματοκυλιστεί η Ελλάδα»

Και αν έως εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ακόμα αυθαίρετη ερμηνεία των πάντων για να υποστηριχτούν οι παράλογες απόψεις των αρνητών, που συνιστούν διασπορά ψευδών ειδήσεων, στο ερώτημα, που τίθεται, «ξέρετε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε εμείς οι άνω των 60;» τα πράγματα σοβαρεύουν.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό το στέλεχος των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών», διατυπώνει την ακόλουθη απειλή: «Εκεί κάτω στην Κρήτη έχουν και άλλα πράγματα και όλη η Ελλάδα έχουμε και άλλα πράγματα. Πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Ενα εκατομμύριο είναι; Δύο εκατομμύρια είναι; Θα δούμε πόσα είναι. Θέλετε να τα βγάλουμε και αυτά; Αυτό θέλετε; Να αιματοκυλιστεί η Ελλάδα; Εκεί εξωθείς εσύ τους πολίτες; Αν παρανομείς εσύ μία φορά εξωθείς τους πολίτες να παρανομήσουμε και εμείς να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη και το δίκαιο στη χώρα». 

Στο μεταξύ, κορυφαία «παρέμβαση» των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών» αποτελεί η «παύση» από τα καθήκοντά τους του πρωθυπουργού, σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου και όλων των βουλευτών! Εκτός από τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, επιβολής προστίμου ύψους 10 εκατ. ευρώ για χρήση μάσκας και υποχρεωτικό εμβολιασμό, η οργάνωση δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της να ανακαλέσουν την αντιπροσώπευση της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας της χώρας ανά πάσα στιγμή.

Το εξώδικο που τους κάνει... συνδιαχειριστές της εθνικής περιουσίας

Για την αυτόματη αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου αρκεί απλά… η επίδοση του ακόλουθου εξωδίκου: «Ως Aυτόχθονες Έλληνες Iθαγενείς και ΚΥΡΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ είμαστε μάρτυρες της καταστροφικής ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της Κοινής Εθνικής Περιουσίας μας, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Με την παρούσα, δηλώνουμε ότι: ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ καθολικά και αμετάκλητα, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ, που εκτιμάτε ότι σας είχαμε χορηγήσει στο παρελθόν, με οποιονδήποτε τρόπο, είτε αυτή ήταν ρητή, είτε σιωπηρή, είτε δια ψήφου, είτε δια εγγράφων ή άλλο. Με την παραλαβή της παρούσας δεν μπορείτε πλέον να λειτουργείτε τώρα και στο εξής ως ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ.

ΡΗΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι, από σήμερα ως ΚΥΡΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ αναλαμβάνουμε, ΟΛΟΙ και ΧΩΡΙΣΤΑ Ο ΚΆΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΌ ΕΜΑΣ την διαχείριση της εξ αδιαιρέτου (με ποσοστό 100% έκαστος) Εθνικής Περιουσίας μας, Από σήμερα, στην διαχείριση της εξ αδιαιρέτου Εθνικής Περιουσίας, ως ΚΥΡΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ μαζί με εσάς συμμετέχουμε και εμείς ως ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA