Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο - Τρίτη δόση: Ανοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού

Ανοιξε από το βράδυ της Παρασκευής (3/12) η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου, όπως είχε προαναγγείλει στις ανακοινώσεις του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Και επίσημα μπορούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες της Ελλάδας να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού εφόσον έχουν περάσει τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό τους. Ηδη το απόγευμα της Παρασκευής (3/12) ανακοινώθηκε από τον Μάριο Θεμιστοκλέους πως το όριο για την τρίτη δόση έπεσε στους τρεις μήνες. Μάλιστα, στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας είχε αναφερθεί πως από το βράδυ της Παρασκευής -και σταδιακά μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου- επρόκειτο να ανοίξει για όλους η πλατφόρμα.

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψιν της όλα τα δεδομένα κατέληξε στη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω. Οσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν και αυτοί 3 μήνες και όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ για ραντεβού, ενώ υπάρχουν και αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Εκτίμησε δε σε 2 εκατομμύρια τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση.

Η απόφαση της επιτροπής, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Ομικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία. Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Εμβόλιο #πλατφόρμα #εμβολιασμός #ραντεβού

Best of Internet