Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παράνομες ελληνοποιήσεις: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι - Ποια ήταν τα βασικά στελέχη του κυκλώματος

Τα τρία φερόμενα μέλη του κυκλώματος ελληνοποιήσεων μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των 13 πρώτων κατηγορουμένων οδηγήθηκαν στη φυλακή - Ελεύθεροι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Στη φυλακή οδηγήθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, 3 Δεκεμβρίου, τα τρία φερόμενα μέλη του κυκλώματος ελληνοποιήσεων μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των 13 πρώτων κατηγορουμένων. Πρόκειται για μία αστυνομικό, μια υπάλληλο ληξιαρχείου κι έναν Αλβανό ο οποίος φέρεται βασικός στέλεχος του κυκλώματος. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους. Σήμερα, Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, ενώπιον της ανακρίτριας έχουν οδηγηθεί ακόμα επτά εμπλεκόμενοι.

Διαβάστε ακόμη: Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Ξέπλενε» κακοποιούς με πλαστά έγγραφα – Πώς συνδέεται με τη δολοφονία σε βενζινάδικο στη Νίκαια

Πώς δρούσε το κύκλωμα με τους αστυνομικούς

Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση γνησίων (τυπικά) ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε αλλοδαπούς υπηκόους με βαρύ ποινικό μητρώο επιδιώκοντας την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι επίορκοι αστυνομικοί χορηγούσαν νόμιμα δελτία ταυτότητας, διαβατήρια και άλλα έγγραφα σε ποινικούς, προκειμένου να «σβήσουν» με αυτό τον τρόπο το εγκληματικό τους παρελθόν και να μπορούν να κινούνται ελεύθερα. Για το λόγο αυτό ήταν και τόσο υψηλή η τιμή του κάθε εγγράφου.

Για την έκδοση κάθε εγγράφου, ο ενδιαφερόμενος κατέβαλε χρηματικό ποσό ύψους τουλάχιστον τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00 €). Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί πάνω από 600.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, υπολογίζεται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, ανέρχεται σε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000,00 €).

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#αστυνομικοί #φυλακή #διαβατήρια

Best of Internet