Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου έξω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκεί όπου βρέθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, στην πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στις εικόνες, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εμφανίστηκε ένας ιερέας, ο οποίος διαμαρτυρόταν για την επίσκεψη του στην Ελλάδα. Αμέσως, αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο τον απομάκρυναν.

Ο Πάπας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανανέωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την υπόσχεση να ξεπεράσουν αιώνες δυσπιστίας και ανταγωνισμού των δύο εκκλησιών. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον ομόλογό του της Καθολικής Εκκλησίας «με αίσθημα τιμής και αδελφοσύνης».

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα έρχεται 20 χρόνια μετά που ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β’ πραγματοποίησε την πρώτη τέτοια επίσκεψη μετά το Μεγάλο Σχίσμα, και χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να απολογηθεί για τις αμαρτίες που διέπραξαν οι Καθολικοί κατά των Ορθοδόξων ανά τους αιώνες.

Ο Πάπας Φραγκίσκο επανέλαβε αυτή τη συγγνώμη σήμερα Σάββατο μπροστά στον Ιερώνυμο και άλλους ορθόδοξων ιερείς, λέγοντας ότι ντρέπεται για τις ενέργειες των Καθολικών που, λόγω της «δίψας για πλεονέκτημα και δύναμη, αποδυνάμωσαν σοβαρά την κοινωνία μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA