Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εβρος: Αυτό είναι το ζευγάρι Ελλήνων που συνελήφθη από Τούρκους στρατιώτες για κατασκοπεία

Από την τουρκική πλευρά, διαρρέουν ότι οι δύο Έλληνες κατηγορούνται ότι εντοπίστηκαν εντός της απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης - Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι συνελήφθη στην Αδριανούπολη και ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή

(Πηγή: Shutterstock)
(Πηγή: Shutterstock)

Υπό κράτηση σε τουρκικό έδαφος βρίσκεται το ζευγάρι Ελλήνων που την Κυριακή έφυγαν από τις Φέρες Εβρου, πραγματοποιώντας μια εκδρομή, πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στην Αδριανούπολη και τη Δευτέρα συνελήφθησαν από αξιωματικούς της στρατοφυλακής για παραβίαση απαγορευμένης ζώνης. Ο αστυνομικός Μ.Β. που κατάγεται από την Άνθεια Εβρου και υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών και η κοπέλα του Α.Τ. είναι το ζευγάρι συνελήφθη και κρατείται μέχρι αυτή την ώρα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Image

Από την τουρκική πλευρά, διαρρέουν ότι οι δύο Έλληνες κατηγορούνται ότι εντοπίστηκαν εντός της απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει εκδρομή από τους Κήπους στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι συνελήφθη στην Αδριανούπολη και ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή.

Image

Μπήκαν σε στρατιωτικό χώρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, μέσα στις επόμενες ώρες, οι Τούρκοι ανέφεραν πως ο αστυνομικός μπήκε στην Αδριανούπολη με την κοπέλα του για τουρισμό και συνελήφθησαν επειδή εισήλθαν σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη. Οι δύο Ελληνες φέρονται να έχουν ταξιδέψει με το ιδιωτικό τους όχημα και διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα. Οι δύο Ελληνες συνελήφθησαν από την στρατοχωροφυλακή και οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάνης. Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία της Κεσάνης, εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα υλικά που είχαν πάνω τους οι δύο Ελληνες. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Image

Κινητοποίηση σε ΕΛ.ΑΣ και υπουργείο Εξωτερικών

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία που ενημερώθηκε, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανέλαβε τους χειρισμούς της υπόθεσης κάνοντας τις πρώτες επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη. Τα κινητά τόσο του αστυνομικού, όσο και της κοπέλας που συνελήφθησαν είναι απενεργοποιημένα, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο αστυνομικός είχε λάβει ειδική άδεια για να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπως αναφέρει το τουρκικό πρωτόκολλο για περιπτώσεις Αστυνομικών και Στρατιωτικών. Από το οικογενειακό περιβάλλον του αστυνομικού, αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τουρκία #Ελλάδα #Αστυνομικός #Σύλληψη #Έβρος

Best of Internet