Μενού
  • Α-
  • Α+

Γνωστό διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας φέρεται να έχει εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης σε αρνήτρια - αντιεμβολιάστρια, η οποία το πήρε στα χέρια της με συνοπτικές διαδικασίες και στην τιμή των 200 ευρώ... Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Mega μπορεί να διαπιστώσει κανείς πώς οι δημοσιογράφοι με πολύ απλό τρόπο κατάφεραν να εξασφαλίσουν για λογαριασμό μιας γυναίκας πιστοποιητικό νόσησης κορονοϊού έναντι του προαναφερθέντος ποσού.

Το πιστοποιητικό, φέρει δύο υπογραφές, λεπτομερή ανάλυση της εξέτασης και ημερομηνία. Ωστόσο, η εν λόγω κυρία, δεν έχει καμία σχέση με τον κορονοϊό... Ουδέποτε υπεβλήθη σε μοριακό τεστ, ουδέποτε νόσησε με covid κι ούτε καν γνωρίζει πού... πέφτει το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο. Είναι ανεμβολίαστη, πιθανώς και υγειονομική βόμβα αγνοώντας συμπολίτες και οικείους που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και να τρέμουν όπως ο διάβολος το λιβάνι τον κορονοϊό, αλλά και η ίδια γίνεται αυτομάτως εν δυνάμει «ένοικος» κάποιας ΜΕΘ σε κάποιο νοσοκομείο το οποίο μπορεί και να διασωληνώνει ασθενείς που χαροπαλεύουν σε κάποιο ράντζο μιας άλλης μονάδας...

«Είμαι ανεμβολίαστη. Συμφώνησα να δώσω σε εσάς τα στοιχεία μου προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν όντως, μπορούμε να βγάλουμε πλαστό πιστοποιητικό. Μία εβδομάδα μετά, το είχα στα χέρια μου, μέσω mail, χωρίς να έχω η ίδια καμία επαφή με το διαγνωστικό κέντρο, χωρίς ποτέ να έχω κάνει μοριακό τεστ στο συγκεκριμένο διαγνωστικό» υπογράμμισε η ίδια.

Για όλα τα παραπάνω χρειάστηκαν μόνο 200 ευρώ και μια εβδομάδα υπομονή. «Εγώ το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να δώσω σε εσάς τα στοιχεία μου, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ και ένα mail για να μου στείλουν το πιστοποιητικό. Εσείς δώσατε τα 200 ευρώ και προχωρήσαμε» πρόσθεσε.

Η ανεμβολίαστη γυναίκα απευθύνθηκε και στον ΕΟΔΥΥ για περαιτέρω οδηγίες. «Ακολούθησα τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ, μπήκα στο emvolio.gov και μου έβγαλε το μήνυμα ότι είμαι στο σύστημα περασμένη ως θετικό κρούσμα» συμπλήρωσε.

Οι οδηγίες ήταν σαφείς: Εκτός από την καραντίνα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν θα πληρωνόταν από τη δουλειά της, γιατί ο ασφαλιστικός φορέας δεν καλύπτει τους νοσούντες ανεμβολίαστους, αλλά όταν αυτά θα τελείωναν, για τους επόμενους 6 μήνες, θα είχε το πολυπόθητο «πάσο ελευθέρας» στα χέρια της.

Παρέμβαση του υπουργείου

Η εκπομπή Live News επικοινώνησε με το συγκεκριμένο κέντρο με τον υπεύθυνο να αρνείται τις κατηγορίες, ζητώντας, μάλιστα περαιτέρω ενημέρωση προκειμένου να το διερευνήσει.

Αμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργείου Υγείας το οποίο διαβίβασε στον εισαγγελέα την καταγγελία και ο ΕΟΠΠΥ διέκοψε την σύμβασή του με το διαγνωστικό κέντρο που φέρεται να εξέδωσε το πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA