Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μία ιστορία πιο τραγική από την άλλη, θύματα άλλα νεαρά παιδιά και άλλοι ενήλικες ή ηλικιωμένοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία καρκινοπαθείς και συγγενείς χαροκαμένοι να εξιστορούν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τις υποθέσεις τους. Ολα όσα έχουν ακουστεί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη που άρχισε στις 12 Νοεμβρίου κατά του 48χρονου «ψευτογιατρού», Νίκου Κοντοστάθη, ή όπως δήλωνε ο ίδιος «Dr. Kontos», προκαλούν όχι απλά συγκίνηση, αλλά αγανάκτηση για τον άνθρωπο που κατηγορείται για το θάνατο 12 ασθενών και άλλες 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Διαβάστε ακόμη: Ψευτογιατρός: Κατηγορούμενος και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Η κατηγορία για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να απασχολήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή, όταν σε κάθε ημέρα δικαστηρίου έρχονται στο φως οι καταθέσεις των μαρτύρων που έχασαν παιδιά, συζύγους και γονείς. Ο «ψευτογιατρός» δικάζεται για σωρεία αδικημάτων που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ' επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ' εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Παρακάτω ακολουθούν οι πρώτες 6 υποθέσεις που έχουν συζητηθεί μέχρι σήμερα στο δικαστήριο:    

Ο 16χρονος Θεοδόσης που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο

Η μητέρα ενός 16χρονου αγοριού που ήταν εξαιρετικά δραστήριο και αθλητής του τένις, εξιστόρησε το δικό της μαρτύριο: «Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποιο το ψέμα. Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πώς το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δεν πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 16χρονου αγοριού, που έπεσε θύμα του 48χρονου «ψευτογιατρού» Νίκου Κοντοστάθη. Όπως κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος την έπεισε πως το παιδί της που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο θα είχε πλήρη ιάση. Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να καταλήξει με κώμα στο νοσοκομείο και να αποβιώσει. Ακόμα και τότε όμως ο «ψευτογιατρός» της έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά. Η οικογένεια του 16χρονου έδωσε στον «Dr. Kontos» 22.000 ευρώ για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που χορηγούσε στο παιδί. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο πατέρας του άτυχου 16χρονου παραδέχτηκε πως ο 48χρονος ψευτογιατρός, Νίκος Κοντοστάθης τους εξαπάτησε: «Αν είχαμε επιλέξει το χειρουργείο των Γερμανών, το παιδί θα ζούσε τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια. Ξέραμε ότι η περίπτωση ήταν δύσκολη, αλλά κερδίζαμε χρόνο. 

Η 14χρονη Δέσποινα που έφυγε από όγκο στον εγκέφαλο

«Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας», ανέφερε στο δικαστήριο η μητέρα ενός νεαρού κοριτσιού, της 14χρονης Δέσποινας, που τελικά έχασε τη ζωή της λόγω της «θεραπείας» που της έδινε ο ψευτογιατρός. «Μόνο συγγνώμη μπορώ να πω στο παιδί μου. Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί. Δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του». Το παιδί έφτασε σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει. Από εκείνη τη στιγμή σταμάτησα να τον πιστεύω, ενώ ο σύζυγός μου θεωρούσε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν συνεργάζονταν με το γιατρό. Έπειτα από δυο ημέρες ο Κόντος παραδέχθηκε ότι υπήρχε ο όγκος». Ο 48χρονος ψευτογιατρός, όπως είπε στο δικαστήριο η μητέρα του κοριτσιού, πήρε από την οικογένεια 19.500 ευρώ για τις «υπηρεσίες του». Ο πατέρας της Δέσποινας ανέφερε από την πλευρά του: «Μας είπε ''θα καταφέρω την πλήρη ίαση της κόρης σας''. Ήταν η πρώτη φορά που μας έλεγε κάποιος γιατρός κάτι τέτοιο. Με ενθουσίασε. Ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζεται παντού η θεραπεία του και μου απάντησε ότι είναι σε ερευνητικό στάδιο και βρίσκεται λίγο πριν από την έγκριση».

Εχασε τον πατέρα του το 2015 με καρκίνο στον πνεύμονα

Ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που εξετάστηκε, έχασε τον πατέρα του το 2015, αφού πρώτα είχε εμπιστευθεί τον «Dr. Kontos» για τη θεραπεία του από καρκίνο που είχε στον πνεύμονα. «Σύστησαν στη μητέρα μου στο Κιάτο έναν ογκολόγο Νίκο Κόντο που υποτίθεται εργαζόταν σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει έως τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες. Μου είπε ''αν κάνει αυτά που θα του δώσω, θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα''. Αυτά τα παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως συνάντησε δια ζώσης τον «γιατρό» στις 23 Ιουνίου 2015 και ο ασθενής πατέρας του, παρέδωσε τις 7.200 ευρώ. Δεν σώθηκε, όμως, απεβίωσε λόγω της εναλλακτικής μεθόδου του Dr Kontos.

Ο πατέρας του έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου

Η κατάθεση μιας γυναίκας που εμπιστεύτηκε την υγεία του καρκινοπαθούς πατέρα της στα χέρια του κατηγορούμενου, ήταν και αυτή... μαχαιριά στην καρδιά. Όπως είπε ο πατέρας της διαγνώσθηκε το 2012 με καρκίνο του παχέος εντέρου και αφού χειρουργήθηκε υποβάλλονταν μέχρι το 2016 σε χημειοθεραπείες. Τότε ενημερώθηκε για τον «κύριο Νικόλαο Κόντο» από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο. «Έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο Κόντος, ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους», είπε η μάρτυρας και συνέχισε την κατάθεσή της αναφέροντας τα εξής: «Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους κα για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος - νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός. Ο γιατρός ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα». Ο πατέρας μου άρχισε τη θεραπεία Ιούνιο του 2016. Στη συνέχεια όμως άρχισε να κάνει εμετούς, να αδυνατίζει, η διατροφή ήταν εξαντλητική. Του έλεγα ότι χειροτέρευε και αυτός με καθησύχαζε, αλλά τελικά ο πατέρας μου πέθανε».  

Η 35χρονη που έφυγε από τα βότανα

Αλλη μια συγκλονιστική κατάθεση από τη μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς, η οποία έχασε τη ζωή της ακολουθώντας τις «θεραπείες» του. Εκείνη ξέσπασε όταν τον είδε να βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα, μετά το πέρας της διαδικασίας: «Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι» του φώναξε, επιχειρώντας να τον λιντσάρει. Από την ένταση η γυναίκα κατέρρευσε, φωνάζοντας «...ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου». Κλαίγοντας η μητέρα της 35χρονης καρκινοπαθούς που έχασε τη ζωή της εξαιτίας του κατηγορούμενου είπε: «Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου. Στα τρία χρόνια που έμαθα ότι αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο θεό. Αυτό το σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες».

Είχε καρκίνο του μαστού, σώθηκε όταν σταμάτησε τη θεραπεία του

Στο δικαστήριο κατέθεσε γυναίκα, η οποία νόησε από καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2017. Γνώρισε, όπως είπε, τον κατηγορούμενο μέσω μιας φίλης της, η οποία πέθανε από καρκίνο αφού πρώτα ακολούθησε την «θεραπεία» του. Η μάρτυρας κατέθεσε πως της υπέδειξε να μην ξεκινήσει καν τις χημειοθεραπείες που της είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί της αλλά να ακολουθήσει τη δική του «θεραπεία», η οποία αποτελούνταν από 51 βότανα από το Πήλιο (!), 45 «βιταμίνες» την ημέρα, αποστάγματα μέσα σε χυμούς και ενέσεις αρτεμισήνης. Με διαβεβαίωνε πως με τη θεραπεία του ο καρκίνος θα ξεραινόταν». Κάποια στιγμή η γυναίκα αποφάσισε να σταματήσει τη θεραπεία του. Έκανε εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα καθώς είχε μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες. «Έκανα 17 χημειοθεραπείες και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες να με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός». Ευτυχώς, σταμάτησε τη... θεραπεία και σώθηκε.

Η διπλή υπόθεση από το γραφείο του Αλέξη Κούγια

Παράλληλα, με τις καταθέσεις που έχουν ακουστεί για τις υποθέσεις που ήρθαν στο δικαστήριο, από το δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, έχουν γίνει γνωστές και οι περιπτώσεις δύο εντολέων του.  «Ο πρώτος εντολέας μας Τ.Α., κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος Ρόδου, υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών σε 12ωρη εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν ένα πλευρό, τοποθέτησαν στο σώμα του ένα περίεργο κατασκεύασμα που ονόμασαν ''κλωβό'' και ενώ είχε ένα πρόβλημα υγείας από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσεως από αλεξίπτωτο, τον κατέστησαν ανάπηρο σε ποσοστό 92%».

Η δεύτερη εντολή που έλαβε ο κύριος Κούγιας ήταν από τον «Γ.Κ» με θύμα τον καρκινοπαθή πατέρα του ο οποίος απεβίωσε. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε σε αυτούς ως ιατρός - ογκολόγος - ομοιοπαθητικός και τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά για τη χορήγηση μιας απολύτως επικίνδυνης ''θεραπείας'' προς τον πατέρα του Γ.Κ., η οποία όχι μόνο δεν θεράπευσε τον καρκίνο, αλλά και προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες, εξαιτίας των οποίων ο ασθενής κατέρρευσε και πέθανε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου.

Παραμένει αμετανόητος: «Γιατί δεν λέτε γι' αυτούς που έσωσα»

Ο 48χρονος κατηγορούμενος σε μία από τις εμφανίσεις του στο δικαστήριο εξακολουθεί αμετανόητος να δηλώνει... αθώος! «Με τους άλλους που έχουν γίνει καλά θα ασχοληθείτε;». Και συνέχισε: «Οφείλω πολλές συγγνώμες και θα τις πω εκεί που πρέπει. Οι ασθενείς ήταν τελικού σταδίου και δεν είχαν άλλη θεραπεία και έρχονταν σε μένα για θεραπεία με βότανα». Σε άλλη δίκη, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο έχοντας κορονοϊό κι ακολούθησε μεγάλη αναταραχή. Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου θα απολογηθεί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, καθώς ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για το νέο κακούργημα που βρίσκεται αντιμέτωπος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA