Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ανθρωπογεωγραφία των συλληφθέντων για την πρωτοφανή υπόθεση της αρπαγής του γυμνασιάρχη στην Πιερία αποκαλύπτει ένα ετερόκλητο παζλ προσωπικοτήτων που αποτελούν τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται και πλέον είναι.... «θεματοφύλακες» της σε βάρος τους δικογραφίας.Ανάμεσα, λοιπόν, στους 11 συλληφθέντες, ηλικίας από 40 έως 75 ετών, για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία, μπορεί να βρει κανείς αγρότες, ανέργους, έναν απόστρατο αστυνομικό, μία δασκάλα χορού, έναν μαρμαροτεχνίτη και άλλους.

Διαβάστε ακόμη: Σώμα Θεματοφυλακής: «Δίπλα σας στο πιτς φιτίλι» - Αρνητές βγαλμένοι από θεατρική επιθεώρηση

Οι αρνητές, είναι εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, μια 49χρονη από την Πιερία και μία 54χρονη από την Ημαθία. Από τους εννέα άνδρες, οι τέσσερις είναι από την Πιερία, δύο από την Ημαθία και οι υπόλοιποι από την Αττική, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν βάλει στο στόχαστρο εδώ και καιρό το συγκεκριμένο σχολείο (ίσως επειδή αρκετοί είχαν παιδιά που ήταν μαθητές εκεί), με δεκάδες αναρτήσεις του στα social media και προειδοποιούσαν ότι θα γίνει αυτό που τελικά συνέβη. Δηλώνουν φιλότεχνοι. Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν και μέσα από το facebook προσπαθούν να συγκεντρώσουν και άλλα άτομα για να κάνουν τις δράσεις τους. Στρέφονται κατά των καθηγητών και των rapid test που γίνονται στα σχολεία.

Όλοι τους κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Οι «επικεφαλής» της ομάδας των 11

Ανάμεσα στις πολλές περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσει κανείς μέσα σε αυτή την ετερόκλητη ομάδα εφόδου, δυο είναι οι περιπτώσεις που ξεχωρίζουν. Η πρώτη είναι ο απόστρατος με το μπουρνούζι και η δασκάλα χορού.

Ο πρώτος, είναι ένας 54χρονος απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα ο οποίος εμφανίζεται σε διάφορες φωτογραφίες στο facebook με μια από αυτές να ξεχωρίζει αφού είναι καθισμένος σε μια καρέκλα, φορώντας ένα λευκό μπουρνούζι. Αυτός είναι ο άνθρωπος που φέρεται να στις δημοσιεύσεις να έχει στείλει έγγραφα «επίταξης» (τα οποία προφανέστατα και δεν έχουν καμία νομική βάση και ισχύ) σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η δεύτερη είναι η 49χρονη δασκάλα χορού από την Πιερία η οποία είναι η διαχειρίστρια της σελίδας «Σύλλογος Φίλων Τεχνών Έαρ» στο facebook! Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει μια τέτοια σελίδα με τη δράση του «τάγματος», είναι μάλλον ξεκάθαρο. Προσελκύουν ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν τις τέχνες και στη συνέχεια ξεκινούν την εμμονική τους προπαγάνδα κατά του κορονοϊού, του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας! Ειδικά, μάλιστα η συγκεκριμένη κυρία ήταν αυτή που με διαδοχικές της αναρτήσεις ή σχόλια σε αναρτήσεις στοχοποιούσε τον γυμνασιάρχη που έπεσε θύμα αρπαγής!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA