Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη μαζική ανταπόκριση των γονέων για των εμβολιασμό παιδιών 5 - 11 ετών, επιβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τις πρώτες ώρες που η σχετική πλατφόρμα βρίσκεται στον αέρα. Από το πρωί της Παρασκευής και η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει πρόσβαση στα εμβόλια και σταδιακά θα «ανοίγουν» και νέες ημερομηνίες για ραντεβού.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Ολα όσα αλλάζουν από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου σε 3η δόση και πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως περισσότερα από 20.000 ραντεβού κλείστηκαν με το άνοιγμα της πλατφόρμας για παιδιά και σε τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο) δόθηκαν περισσότερα. Υπενθύμισε, δε, τη διαδικασία:

  • για ραντεβού στην πλατφόρμα gov.gr υπάρχει ένδειξη Παιδιατρικό Pfizer.
  • Κλείνονται ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ

Όπως ανάφερε όσοι ιδιώτες παιδίατροι θέλουν να ενταχθούν στους εμβολιασμούς πρέπει να προμηθευτούν εμβόλια και σχετικά με τα νοσοκομεία είπε ότι προστέθηκαν το Αττικό και το Τζάνειο. Δεν μπορούν να εμβολιάζονται μαζί με παιδιά 5-11 ετών ενήλικοι, αλλά τις προσεχείς εβδομάδες αυτό θα ισχύει για την ομάδα από 12- 18 ετών. ‘Εχουν νοσήσει 60.000 παιδιά από αρχή της πανδημίας, πρόσθεσε.

«Κάθε Δευτέρα παραλαμβάνουμε ποσότητα εμβολίων και μετά απελευθερώνονται ραντεβού», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι μέχρι χθές βράδυ υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού και έπονται νέα από 4-5 Ιανουαρίου.

Συνολικά η εβδομάδα που ολοκληρώνεται ήταν η καλύτερη από την αρχή των εμβολιασμών, καθώς υπήρξε ημερήσιο ρεκόρ των 120.000 και ρυθμός 110.000 εμβολιασμών ημερησίως

Αναφερόμενος στην αναμνηστική δόση στους άνω των 60 σημείωσε πως απελευθερώθηκαν μαζικά 100.000 ραντεβού αυτήν την εβδομάδα και δόθηκαν στο σύστημα. Επίσης στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Γλυφάδας τα πρώτα ραντεβού είναι από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και παράλληλα διπλασιάζεται από 18 Δεκεμβρίου η διαθεσιμότητα στο Mega Εμβολιαστικό Περιστερίου.

Ανω των 60: Το 85% έχει εμβολιαστεί

Φτάνουμε κοντά στο 90% για αναμνηστική δόση εντός επταμήνου, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και πρόσθεσε ότι είναι «πολύ καλή η συμμετοχή στην αναμνηστική δόση». Σημείωσε, επίσης, πως στους άνω των 60 ετών το πιστοποιητικό ισχύει μέχρι και 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Για τους Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό

Για όσους έρχονται από την ΕΕ και άλλες 16 χώρες και πραγματοποιούν τρίτη δόση στη χώρα μας το πιστοποιητικό εκδίδεται και από τα ΚΕΠ. Μέχρι τη Τετάρτη στα ΚΕΠ θα μπρούν να εκδίδουν πιστοποιητικό και όσοι έλαβαν ένα από τα πέντε εμβόλια που δεν έχουμε στη χώρα μας, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε ότι εντός της εβδομάδας θα λυθεί και το θέμα για όσους  έχουν νοσήσει στο εξωτερικό και όσους  άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA