Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Κρήτης για δύο νέα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον στην Ελλάδα ανιχνεύτηκε στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν εμβολιασμένο Ελληνα κάτοικο Νότιας Αφρικής που τέθηκε σε καραντίνα στα Χανιά. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 3.225 κρούσματα, 90 θάνατοι και 708 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νέα κρούσματα στην Κρήτη έχουν τεθεί σε καραντίνα και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους. Ταυτόχρονα, δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον έχουν εντοπιστεί στην Αθήνα

Μετάλλαξη Ομικρον: Φέρνει αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα 

Η έλευση της μετάλλαξης Ομικρον στην Ελλάδα φέρνει αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την επιχείρηση «Ελευθερία». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει τη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους, 6 μήνες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η χορήγηση 2ης δόσης σε όσους έχουν νοσήσει προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι και όχι μία, όπως ισχύει σήμερα. 

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, από τις 3 Ιανουαρίου 2022, όταν γίνει παραλαβή μεγάλης παρτίδας με εμβόλια, αναμένεται να ανοίξουν περισσότερα ραντεβού. Ταυτόχρονα, η αύξηση του αριθμού των πολιτών φέρνει και αλλαγές στα εμβολιαστικά κέντρα. Συγκεκριμένα, από τις 15 Δεκεμβρίου ανοίγει το Εμβολιαστικό Κέντρο Γλυφάδας και από τις 18 Δεκεμβρίου θα διπλασιαστεί η δυναμικότητα στο Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA