Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν και πάλι σήμερα οι 11 κατηγορούμενοι για την επίθεση και την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία. Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» βρίσκονται υπό κράτηση και ζήτησαν και πήραν από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε ακόμη: Θεοδωρικάκος για «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Δεν θα επιτρέψουμε το παρακράτος της παράνοιας

Συγκεκριμένα εναντίον των 11 έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Παράλληλα, κατά περίπτωση δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται, πως το Σάββατο έξω από το δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν υποστηρικτές του που ανέφεραν μεταξύ άλλων πως δεν είναι όλοι οι συλληφθέντες μέλη της αυτο-αποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Μόνο δύο από αυτούς ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα, υποστήριξαν, και οι υπόλοιποι είναι γονείς που... προστάτευαν τα παιδιά τους.

Τι αναφέρει η δικογραφία

Σύμφωνα με τη δικογραφία: «Υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορουμένου οι τρεις από τους κατηγορούμενους έδεσαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου με χειροπέδες που έφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς των χεριών και περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας». Στα έγγραφα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης κατέγραψαν πως προετοίμασαν οι αρνητές του κορονοϊού την αρπαγή του γυμνασιάρχη: «Ένας άλλος εκ των κατηγορουμένων διέμενε έμπροσθεν της εισόδου εξόδου του σχολικού συγκροτήματος, μην επιτρέποντας την διέλευση καθηγητών και μαθητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή, λειτουργώντας ως ομάδα, στηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, μην έχοντας σχετικό δικαίωμα» σημειώνεται.

«Η αρπαγή μπορεί να τους στείλει στη φυλακή»

Σε πρωινή εκπομπή του MEGA μίλησε σχετικά ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας. «Η αρπαγή είναι σοβαρό κακούργημα και μπορεί να τους στείλει και στη φυλακή. Οργανώνονται μέσα από τα social media για να κάνουν αυτά που κάνουν. Έχουμε να κάνουμε με σοβαρές παραβάσεις του ποινικού δικαίου. Δεν μπορεί ο καθένας να φτιάχνει παρα-αστυνομία. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αυτή η ομάδα προσπαθεί μέσα από αυτά που πιστεύει να δημιουργήσει μια παρα-αστυνομία», ανέφερε και προσέθεσε: «Αυτά είναι στοιχεία ζούγκλας, όχι μιας δομημένης κοινωνίας. Διαπράττουν σοβαρά ποινικά αδικήματα. Δε με ανησυχεί το γεγονός. Όποιος ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, συλλαμβάνεται»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA