Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα είναι ο γνωστός αρνητής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος ελέγχεται για τυχόν εμπλοκή του στο θάνατο -από επιπλοκές του κορονοϊού54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Παράλληλα, δικάζεται και για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ' εξακολούθηση, σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.  

Διαβάστε ακόμη: Revenge Porn: Εξετάζεται η μετατροπή σε κακούργημα, από πλημμέλημα του αδικήματος

Την Τετάρτη (15/12), ο εισαγγελέας εφετών, Γιώργος Οικονόμου, ήταν «καταπέλτης» για τη δράση του Νίκου Αντωνιάδη. Στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο με την οποία εισηγήθηκε να απορριφθεί η προσφυγή του κατηγορούμενου, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του δικηγόρου σε σχέση με τα όσα ισχυρίζεται για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ως «εξαιρετικά επικίνδυνη».

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του με την έφεσή του αιτείται να μην δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ' εξακολούθηση. Το Δικαστικό Συμβούλιο που έχει και τον τελευταίο λόγο για την τύχη της προσφυγής αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να αποφανθεί με βούλευμά του.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου: «Η παραπάνω αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορουμένου παρουσιάζεται εξαιρετικά επικίνδυνη διότι εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας διαθέτει και διασπείρει προφανώς ψευδείς και αβάσιμες ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες και φόβο στους πολίτες της χώρας. 

Παράλληλα, μπορούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημόσια υγεία και το κυριότερο τα γεγονότα τα οποία παραθέτει μέσω του διαδικτύου είναι προφανώς αναληθή, ενώ χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για τους ιατρούς και τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της υγείας τους ακόμη και τη ζωή τους. 

Ακόμη εκφέρει και ακραίες αντιεπιστημονικές απόψεις παντελώς ατεκμηρίωτες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προτρέποντας με ευθύ τρόπο τους πολίτες να μην εμβολιάζονται διότι με τις υποτιθέμενες παρενέργειες τους οδηγεί στο θάνατο. 

Όλα τα παραπάνω στις κρίσιμες για τη χώρα μας περιστάσεις πέραν του ότι είναι αναληθή και αβάσιμα διότι συνοδεύονται και από περιστατικά τα οποία ουδέποτε έχουν συμβεί -εκατοντάδες ασθενείς διακομίστηκαν με παρενέργειες του εμβολίου που αποκρύπτονται από το ιστορικό τους-  εμφανίζουν και τον κίνδυνο εάν υιοθετηθούν από μέρος του πληθυσμού να έχουμε γενικευμένη εξάπλωση του ιού…».

Αρνήθηκε τις ευθύνες και κατηγόρησε τους γιατρούς

Ο αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, έδωσε σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, εξηγήσεις στον πταισματοδίκη, ως ύποπτος τέλεσης κακουργηματικών πράξεων που αφορούν τυχόν εμπλοκή του στο θάνατο, από επιπλοκές του κορονοϊού, 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σχετικής εισαγγελικής εξέτασης που διενεργείται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών, Γιώργου Νούλη, ερευνάται αν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο, της συνέργειας στην παραβίαση μέτρων κατά του κορονοϊού, καθώς και το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Ο δικηγόρος προσερχόμενος στον πταισματοδίκη δήλωσε πως σε αντίθεση με ό,τι του αποδίδεται αυτός συνέστησε στη γυναίκα να διασωληνωθεί. Ισχυρίζεται δε πως ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στους γιατρούς, οι οποίοι ενώ πήραν εισαγγελική εντολή για διασωλήνωση της 54χρονης στις 12 το μεσημέρι αυτή έγινε στις 8 το βράδυ. Ως φυσικός αυτουργός των συγκεκριμένων πράξεων καλείται την Πέμπτη (16/12) να δώσει εξηγήσεις ο σύζυγος της 54χρονης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA