Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σκάνδαλο της διαρροής βίντεο και φωτογραφιών με σεξουαλικό περιεχόμενο από το πρώην μέλος του Ράδιο Αρβύλα, Στάθη Παναγιωτόπουλο, φέρνει στην επικαιρότητα, την ιστορία ενός ακόμη θύματος, παρόμοιας υπόθεσης στα Γιαννιτσά. Συγκεκριμένα, η Λίνα Κοεμτζή ήταν το 2016 ένα από τα πρώτα θύματα του revenge porn (της εκδικητικής πορνογραφίας) στην Ελλάδα. Μετά τις αποκαλύψεις «βόμβα» γύρω από τον Στάθη Παναγιωτόπουλου, η μητέρα της Λίνας, Σταυρούλα Κοεμτζή, μίλησε στην εκπομπή T-live του Alpha και καταδίκασε ενέργειες σαν κι αυτή του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού.

Διαβάστε ακόμη: Revenge Porn: Εξετάζεται η μετατροπή σε κακούργημα, από πλημμέλημα του αδικήματος

Παράλληλα, στάθηκε στο γεγονός ότι οι δράστες που οδήγησαν τη δική της κόρη στην αυτοκτονία, κυκλοφορούν ελεύθεροι: «Δεν τιμωρήθηκαν οι άνθρωποι που οδήγησαν την κόρη μου στον θάνατο και θέλω να τονίσω ότι δεν αυτοκτόνησε, την σκότωσαν. Την εκβίασαν με φωτογραφίες και βίντεο κάποιοι άρρωστοι, κάποια παράσιτα του διαδικτύου και της κοινωνίας για να ικανοποιήσουν καθετί άρρωστο που είχαν στο μυαλό τους. Και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε», είπε αρχικά η μητέρα της.

«Εγώ απλά θα ήθελα να θέσω δύο ερωτήματα. Όπως ξέρετε η υπόθεση της Λίνας μπήκε στο αρχείο. Πού είναι η πολιτεία; Τι έχει κάνει γι’ αυτό; Η Λίνα δεν αυτοκτόνησε, τη σκότωσαν. Κανείς δεν έχει κάνει τίποτα. Ο Στάθης και ο κάθε Στάθης θα συνεχίσουν να ζουν. Αυτές όμως οι κοπέλες πάντα θα ζουν με ανοιχτές πληγές. Όπως η Λίνα μου», συμπλήρωσε η Σταυρούλα Κοεμτζή.

Είχε ποζάρει γυμνή για φίλο της φωτογράφο και μετά εκβιάστηκε 

Η Λίνα Κοεμτζή είχε ποζάρει γυμνή, μήνες πριν από τον θάνατό της για έναν φίλο της φωτογράφο στα Γιαννιτσά. Εκείνος της είχε δώσει την υπόσχεσή του ότι οι φωτογραφίες της δεν θα χρησιμοποιηθούν ούτε θα αποσταλούν πουθενά αλλά αυτό ποτέ δεν συνέβη. Αντιθέτως, οι φωτογραφίες της κυκλοφόρησαν στα Γιαννιτσά. Η Λίνα Κοεμτζή εκβιάστηκε, χλευάστηκε και διαπομπεύθηκε.

Κατάφερε, όμως, να περάσει στο Βιολογικό Τμήμα του ΑΠΘ και όλα έδειχναν ότι η περιπέτειά της στα Γιαννιτσά θα τελείωνε. Το 2015 η Λίνα Κοεμτζή φαίνεται να απειλήθηκε και να έπεσε θύμα εκβιασμού από κάποια άτομα του Πανεπιστημίου. Τα άτομα αυτά φέρεται να της έλεγαν ότι θα δημοσιοποιήσουν τις φωτογραφίες τους. Η Λίνα Κοεμτζή είχε μιλήσει μόνο στους γονείς της για τις απειλές. Μέχρι που έβαλε τέλος στη ζωή της.

Αθωώθηκαν και οι τρεις από το δικαστήριο

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κοεμτζή, Αντώνης Ξυλουργίδης, μετά τον θάνατο της 22χρονης, είχε αναφέρει πως η κοπέλα είχε σχεδόν εξοστρακιστεί από την πόλη της, μόλις εννέα μήνες πριν από τον θάνατό της, όταν κάποιος διοχέτευσε στα Γιαννιτσά γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες της. Ο θάνατός της προκάλεσε έρευνες που έφτασαν μέχρι τις κατηγορίες σε βάρος τριών ατόμων. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια με τρεις κατηγορούμενους για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Στο Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών δύο εξ αυτών αθωώθηκαν, ενώ ο άνθρωπος που είχε βγάλει τις φωτογραφίες καταδικάστηκε σε 120 μέρες κοινωνικής εργασίας.

Ο αντιεισαγγελέας Εφετών αρχειοθέτησε τη δικογραφία καθώς δεν θεώρησε πως προέκυπτε εγκληματική ενέργεια. Στην απολογία του, ένας από τους τρεις κατηγορουμένους, υποστήριξε ότι ήταν ένας από τους εκατοντάδες που είδαν τις φωτογραφίες και άρα δεν υπάρχει λόγος να κατηγορείται. Όλοι γνώριζαν, κανείς δεν προστάτευσε την κοπέλα, κανείς δεν την υπερασπίστηκε, καμία επίπτωση δεν είχαν οι τρεις κατηγορούμενοι στη ζωή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA