ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/12/2021 13:57

Γλυκά Νερά: Η πρώτη αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το βούλευμα - Τι υποστηρίζει για τη δολοφονία

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανέφερε πως το βούλευμα ήταν αναμενόμενο, καθώς οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών υιοθέτησαν πλήρως την εισαγγελική πρόταση - Ποια είναι η πρώτη αντίδραση του γυναικοκτόνου για την ομόφωνη παραπομπή του σε δίκη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γλυκά Νερά: Η πρώτη αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το βούλευμα - Τι υποστηρίζει για τη δολοφονία
Γλυκά Νερά: Η πρώτη αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το βούλευμα - Τι υποστηρίζει για τη δολοφονία
Ανάγνωση:

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, έπειτα από ομόφωνο βούλευμα των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στα Γρεβενά: «Σκότωσα τη μάνα μου γιατί είχε κάψει το φαΐ» - Ο μητροκτόνος είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανέφερε πως το βούλευμα ήταν αναμενόμενο, καθώς οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών υιοθέτησαν πλήρως την εισαγγελική πρόταση.

Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», «με τα στοιχεία που θα προσκομίσουμε, με τα στοιχεία τα οποία θα ελεγχθούν και από τους δικαστές, θεωρώ ότι όσο μπορούμε θα υπερασπιστούμε και τη θέση του κατηγορουμένου, η οποία είναι σαφής και προανακριτικά και ανακριτικά, συν με αυτά που θα προσθέσουμε και στη διάρκεια της δίκης». Και πρόσθεσε: «Υπάρχει άρνηση από τον εντολέα μου, υποστηρίζει ότι δεν ήταν εκ προμελέτης, δεν ήταν προσχεδιασμένο.

Αυτό το οποίο θέλουμε να αποδείξουμε είναι επί της ουσίας ότι δεν υπήρχε κανένας προσχεδιασμός. Αυτό το οποίο έγινε αφορούσε εκείνη τη μοιραία νύχτα και τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο». Σύμφωνα με την εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά δεν σκοπεύει να προσβάλλει το βούλευμα.

Κόλαφος το βούλευμα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Για δύο κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, παραπέμπεται να δικαστεί ο δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο καθ' ομολογίαν γυναικοκτόνος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς θα βρεθεί στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας μετά από ομόφωνο βούλευμα των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Παράλληλα τον βαραίνουν και δύο επιπλέον πλημμελήματα, της ψευδούς καταγγελίας ,επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα πρωτοδικών Γιώργου Νούλη , ο οποίος περιέγραφε καρέ-καρέ το σκηνικό του άγριου εγκλήματος βάση του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας, τόσο για το σκηνικό του εγκλήματος , όσο και τη «σκηνοθεσία» που έστησε ο συζυγοκτόνος, με σκοπό να παραπλανήσει τις αρχές και να μην στραφούν οι υποψίες στον ίδιο.

«Σχέδιο εξόντωσης της Καρολάιν»

«Μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Νούλης, ο κατηγορούμενος «αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της «σκηνογραφίας» των χωρών του ισογείου του σπιτιού ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγος του και «(…) με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή στενάρος προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του δύο σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με το θάνατο του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης».

Αποδομεί τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Όσον αφορά στον ανθρωποκτόνο δόλο του κατηγορούμενου αυτός, «ευκρινώς συνάγεται» σύμφωνα με τον εισαγγελέα «από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης του εγκλήματος», ήτοι τον ασφυκτικό πνιγμό πεντάλεπτης διάρκειας του θύματος. Ακόμη, κατά τον εισαγγελέα «εξίσου εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας τις κάμερες ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξαρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιαστεί σας προσπάθειες παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Με την πρότασή του, ο εισαγγελέας αποδομεί ακόμη τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι ο θάνατος της Καρολάιν ήταν επί της ουσίας ατύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ