Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, για τον κορονοϊό, θα επιτρέπεται η είσοδος ταξιδιωτών στην Ελλάδα από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021. Σε νεότερη ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα εξήγησε πως πρόκειται για έκτακτο μέτρο που θα αφορά την περίοδο των γιορτών. 

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: 17 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη 

Όπως είπε αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

«Τέτοια μέτρα είναι αναγκαία, προκειμένου να καθυστερήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την εκτεταμένη διασπορά της πανδημίας (της μετάλλαξης Όμικρον) και να κερδίσουμε χρόνο για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης με την τρίτη-αναμνηστική δόση. Έτσι, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου, PCR 72 ωρών. Το μέτρο είναι έκτακτο. Η προθεσμία του είναι η περίοδος των εορτών», ανέφερε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA