Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία Κάρμελ τα προεόρτια της οποία ήδη έχουν αρχίσει να... αισθάνονται κάτοικοι περιοχών της ανατολικής Ελλάδας, μέσα στις επόμενες ώρες ταχύτατα θα πραγματοποιήσει την επέλασή της και στις υπόλοιπες περιοχές, με βασικά χαρακτηριστικά της το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τις έντονες χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Το σκηνικό του καιρού θα είναι άκρως χειμωνιάτικο ενώ τα περισσότερα από τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής ενώ στη συνέχεια η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα ορεινά της Κρήτης.

Σε ότι άφορα την Αττική, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα δεχθεί σημαντικές ποσότητες χιονιού σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό ενώ είναι πολύ πιθανό να χιονίσει στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας με όριο την Κηφισιά! Στην υπόλοιπη χώρα, τα έντονα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, όπως στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, προβλέπονται νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, με βροχές στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρές στην Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου. Από το πρωί θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και το βράδυ σε χαμηλά υψόμετρα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση ασθενείς, όμως στα ορεινά της Αν. Θεσσαλίας, της Πελ/νήσου και της Στερεάς θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία έως 2 βαθμούς), -4 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -4 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως 10 βαθμούς), 5 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 3 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι αρχικά στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί 5-6 μποφόρ και από το μεσημέρι θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και βαθμιαία θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά της Ηπείρου επίσης οι ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα (ενδεικτικό υψόμετρο 300μ) και χιονόνερο ή βροχή στα πεδινά και παραθαλάσσια περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά έως θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ορεινά όπου θα σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου όμως η αίσθηση θα είναι αρκετά χαμηλότερη. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA