Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα «μαλακά» θα πέσει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, αν καταδικαστεί μελλοντικώς για την ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο πρώην συντρόφου του σε πορνογραφικά σάιτ, καθώς η αποτρόπαια πράξη του παρουσιαστή υπάγεται στις διατάξεις περί παράνομης επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, το οποίο θεωρείται πλημμέλημα, σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους. Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης στο Mega για να θεωρηθεί κακούργημα θα πρέπει να αποδειχτεί πως υπάρχει και οικονομική εκμετάλλευση. Με άλλα λόγια, μόνο αν ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει κερδίσει περισσότερα από 125.000 ευρώ θα μπορούσε να καταδικαστεί με πολλά χρόνια κάθειρξης. 

Διαβάστε ακόμη: Η χρυσή μπίζνα της πορνογραφίας: Πώς οι χρήστες εμπορεύονται τις σχέσεις τους

«Το ότι συναινείς σε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία δε σημαίνει ότι δίνεις το ΟΚ για την περαιτέρω επεξεργασία», τονίζει ο κ. Μαρακάκης προσθέτοντας πως «σε αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα υπάρχει κενό νόμου. Οι ποινές δεν ξεπερνούν τα 5 χρόνια φυλάκισης».  Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «αν δεν καταστεί κακούργημα, θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις. Πρέπει να υπάρχει κυρωτικός κανόνας να δείχνει στον επίδοξο δράστη ότι αν θα συλληφθείς θα πας στη φυλακή και θα διαπομπευτείς».

«Στο στόχαστρο η γυναίκα»

«Πάλι έχουμε στο στόχαστρο τη γυναίκα», λέει από τη μεριά της η Δέσποινα Σβουρδάκου, δρ. εγκληματολογίας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά τα οποία δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.«Το θέμα είναι να εστιάσουμε στην πρόληψη, να μην υπάρχουν άλλα θύματα». Η κ. Σβουρδάκου τονίζει ότι «χρειάζεται χρόνος, χρήμα και δυνατό μυαλό για να μπορέσουν τα θύματα να βρουν το δίκιο τους», και στόχος θα πρέπει να είναι να μειωθούν οι θύτες.

«Σταματήστε να ψάχνετε τα ροζ βίντεο», το μήνυμα της πρώην συντρόφου του

Η πρώην σύντροφος του πρώην συνεργάτη των Ράδιο Αρβύλα, σε νέο μήνυμά της, έκανε παράκληση να μην αναζητά ο κόσμος τα «ροζ» βίντεο στο διαδίκτυο. «Είναι ανήθικο και στην ουσία συντελούν και αυτοί σε μια παράνομη πράξη, αναζητώντας και παρακολουθώντας παράνομο υλικό», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η πρώην σύντροφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου σημείωσε: «Βλέπω ότι κάποια σάιτ δημοσιεύουν στιγμιότυπα από βίντεο και φωτογραφίες του Στάθη. Δεν θεωρώ ότι αυτό είναι δημοσιογραφία, οπότε δεν έχω να πω κάτι περαιτέρω. Πρέπει να σταματήσουν να ψάχνουν τα βίντεο γιατί είναι ανήθικο και στην ουσία συντελούν και αυτοί σε μια παράνομη πράξη, αναζητώντας και παρακολουθώντας παράνομο υλικό.

Αισθάνομαι απαίσια και ένας λόγος που δεν ήθελα να πάρει διαστάσεις το θέμα είναι αυτός. Φοβάμαι μην διαρρεύσουν ξανά βίντεο και μάλιστα αυτή τη φορά γνωρίζοντας ότι είμαι εγώ που έχω κάνει την καταγγελία. Σε όσα έχουν δημοσιεύσει αυτοί που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι, δηλώνω ότι δεν είμαι εγώ και απ’ όσο ξέρω δεν υπάρχει τέτοια φωτογραφία από προφίλ του Στάθη. Δεν έβαζε ποτέ ολόκληρα πρόσωπα, πάντα τα έκοβε κάπως. Απλά είδα ότι και στην αναζήτηση στο Google το “Στάθης Παναγιωτόπουλος ροζ βίντεο” είναι πάνω-πάνω. Οπότε είναι τραγικό ότι κάποιοι το ψάχνουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρώην σύντροφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Η ίδια έστειλε και ένα μήνυμα σε όσες γυναίκες έχουν βρεθεί στη θέση της, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει:. «Οποια κοπέλα έχει βιντεοσκοπηθεί με τον Στάθη και φοβάται ότι έχει διαρρεύσει και δικό της υλικό να επικοινωνήσει μαζί μου, καθώς έχω στοιχεία και για τα άλλα βίντεό του. Επικοινώνησα με δύο κοπέλες που τη μία την αναγνώρισα. Μένει στο εξωτερικό. Εχει φτιάξει τη ζωή της και δεν θέλει να ασχοληθεί με την υπόθεση. Και με μια άλλη που είμαι σίγουρη ότι είναι εκείνη σε ένα από τα βίντεο που είχε ανεβάσει αλλά δεν το παραδέχτηκε».

Μία ακόμη κοπέλα καταγγέλλει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Οικογενειακή φίλη του Στάθη Παναγιωτόπουλου που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε την Πέμπτη (16/12) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR πως την παρενόχλησε σεξουαλικά ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η παρενόχληση ξεκίνησε με το εξής μήνυμα: «Με το μαγιό που φοράς. Θες να βρεθούμε; Τι υπέροχος κ…ς». Η κοπέλα δεν του απάντησε, θεωρώντας πως θα σταματήσει. Ωστόσο, το 2018 της έστειλε: «Έλα από το σπίτι να σου μαγειρέψω και να σε περιποιηθώ». Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τα μηνύματα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος τα έστελνε, ενώ βρισκόταν σε σχέση με την κοπέλα, που τον κατήγγειλε στην υπόθεση του revenge porn.

Το 2020 το νέο μήνυμά του ανέγραφε: «Πού είσαι; Θέλω να σε ξεμοναχιάσω. Πρέπει να με καταλάβεις», ενώ δεν το έβαλε κάτω και το 2021, της έστειλε: «Θα σου μιλήσω ειλικρινά γιατί φλέγομαι από επιθυμία εδώ και χρόνια. Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς. Είσαι το μεγάλο μου απωθημένο. Χρόνια τώρα έχω … άπειρες φορές στο μπάνιο με την σκέψη σου. Μου αρέσεις πολύ με τα ρούχα που φοράς. Σκέφτομαι το κορμί σου με τα εσώρουχα που φοράς. Στείλε μου φωτογραφία με τα εσώρουχα».

«Με παρενόχλησε όταν ήμουν 15 ετών»

Η Ευγενία Μπαλωματή κατήγγειλε την Τρίτη (14/12), η οποία κατήγγειλε μέσω Facebook ότι παρενοχλήθηκε όταν ήταν 15 ετών από τον Στάθη Παναγιωτόπουλοόταν την κάλεσε στον ραδιοφωνικό σταθμό που είχε τηλεφωνήσει σαν ακροάτρια: «Κλείσαμε την πόρτα στον όροφο και κατεβήκαμε τα σκαλιά για να φύγει. Του λέω "καλό μεσημέρι". Μου λέει "φιλί;". Τον φιλάω στο μάγουλο φιλικά και του λέω ξανά "καλό μεσημέρι". Μου λέει "δεν εννοούσα αυτό, φιλί;" Του λέω "δεν ξέρω τι εννοείς, καλό μεσημέρι" και γυρνάω να ανέβω τις σκάλες και να πάω πάνω στο στούντιο που είναι οι φίλοι μου. Μου δίνει μια στον κ..ο και μου λέει "δεν πειράζει". Ήμουν 15 χρόνων. Το ήξερε. Με αυτή την ευκολία με παρενόχλησε, χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί δεν θα μιλούσα. Και όντως δεν μίλησα, το είπα σαν μυστικό λες και έφερα την ευθύνη του σε δυο φίλες μου».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevgenia.balomati%2Fposts%2F10209253254284371&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA