Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πέμπτο κύμα της πανδημίας θα έρθει και θα είναι το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον, εκτιμά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, τονίζοντας ότι ο σημαντικότερος τρόπος να γίνει επίπεδο το νέο κύμα είναι ο άμεσος περιορισμός τωνκρουσμάτων, μέσω του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας. «Το ότι Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική είναι μάλλον αντικειμενική πραγματικότητα, σύμφωνα με όσα έχουν δείξει τα δεδομένα. Η ελπίδα είναι να μην είναι τόσο θνησιγόνος όσο η Δέλτα. Η ελπίδα μας είναι να είναι λίγο λιγότερο», δήλωσε στο Mega ο καθηγητής Πνεμονολοίας κι Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Δεδομένο το νέο πανδημικό κύμα μετά τις γιορτές»

«Θεωρούμε σχεδόν δεδομένο ότι μετά την ύφεση στην οποία είμαστε τώρα ότι θα έχουμε νέο πανδημικό κύμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης του κύματος στην Ελλάδα. Περάσαμε την κορυφή αυτού του κύματος πριν λίγες βδομάδες και είμαστε σε μερική αποκλιμάκωση. Εξαρτάται από εμάς πότε θα έρθει το επόμενο κύμα στην Ελλάδα με την Όμικρον. Αν κερδίσουμε το χρόνο που μας δίνεται με τα μέτρα για την είσοδο στη χώρα, σπεύσουμε να κάνουμε την 3η δόση, αυξηθεί το ποσοστό καινούργιων δόσεων σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τότε όταν έρθει η Όμικρον, που θα έρθει και θα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, στην Ελλάδα θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο ίδιος για όσα πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα σε σχέση και με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ρεβεγιόν με αναμνηστική δόση και τεστ

«Για τις γιορτές, αν έχουμε κάνει την αναμνηστική δόση, κάνουμε το self-test ή το rapid πριν πάμε στο ρεβεγιόν για να προστατεύσουμε και εμάς και τους φίλους μας. Όλα τα στελέχη μπορούμε να τα κολλήσουμε ακόμα και αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά η πιθανότητα είναι ελάχιστη», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Βασιλακόπουλος σχετικά με το πώς θα κάνουμε φέτος ρεβεγιόν.

«Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν άνοιξε το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Συνεχίζουμε να δίνουμε στους ανθρώπους το κατά τη γνώμη μου παράλογο δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο. Αυτό προσωπικά δεν το καταλαβαίνω», σχολίασε σχετικά με τα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA