Μενού
  • Α-
  • Α+

Η απειλή της μετάλλαξης Όμικρον ρίχνει τη σκιά της στη φετινή εορταστική περίοδο καθώς επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας 26 νέα κρούσματα όπως ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης. Εντοπίζονται στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική και μάλιστα, όπως είπε, τα περισσότερα δεν σχετίζονται με ταξίδι.

Διαβάστε ακόμη: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με υποχρεωτικά rapid test - Πώς πάρθηκε η απόφαση

«Αναμένεται η αύξηση της διασποράς στη χώρα μας. Θα παρακολουθούμε τους επιδημιολογικούς χάρτες, έτσι ώστε αν δούμε σε κάποια περιοχή που αυτή τη στιγμή τα κρούσματα πέφτουν αρχίσουν να αυξάνονται, μπορεί να είναι ένα σήμα, ότι εκεί αυξάνεται η διασπορά της Όμικρον», σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Τα τεστ θα είναι το μεγάλο «όπλο» την εορταστική περίοδο στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού. Όπως έχει γράψει το Reader.gr η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το «κενό» του testing για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, με δεδομένο ότι για τα Χριστούγεννα έχει διανεμηθεί self test σε όλους τους πολίτες.

Έτσι, στο τραπέζι ως κεντρικό σενάριο είναι η είσοδος στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης με rapid test και για τους εμβολιασμένους, προκειμένου να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή διασπορά και να εντοπιστούν έγκαιρα τυχόν ασυμπτωματικοί φορείς. Μάλιστα, συζήτηση έγινε και για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, κάτι που μάλλον δεν προκρίνεται.

Πλεύρης: «Όποιο μαγαζί έχει ανεμβολίαστους θα το μετανιώσει πικρά»

Σαρωτικούς ελέγχους στην περίοδο των γιορτών προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που σχολίασε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας πως «όποιο μαγαζί διανοηθεί να έχει έστω και ένα ανεμβολίαστο άτομο, θα το μετανιώσει πικρά».

Ξεκαθάρισε μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι τα Χριστούγεννα  θα είναι πιλότος και για την πρωτοχρονιά, λέγοντας ότι το πως θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά εκείνο το διάστημα θα κρίνει τις αποφάσεις για την λειτουργία τους την Πρωτοχρονιά.

Θεοδωρικάκος: «10.000 αστυνομικοί στις γιορτές για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Από την πλευρά του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος επιβεβαίωσε πως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί. «Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν πολύ πιο ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 10.000 αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι εδώ για να συνδράμουν στα μέτρα τάξης και ασφάλειας και ασφαλώς στα μέτρα προφύλαξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ας τους διευκολύνουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Ας πάρουμε κι εμείς μέτρα για την υγεία όλων μας ας τηρήσουμε τα μέτρα που μας ζητάει η πολιτεία» είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA