ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/12/2021 18:30

Ηλίας Μόσιαλος: Δημοσίευσε γελοιογραφία για τα νέα μέτρα και αντέδρασε η Ιερά Σύνοδος

Η γελοιογραφία που δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ηλίας Μόσιαλος: Δημοσίευσε γελοιογραφία για τα νέα μέτρα και αντέδρασε η Ιερά Σύνοδος
Ο Ηλίας Μόσιαλος (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η γελοιογραφία που δημοσίευσε ο Ηλίας Μόσιαλος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου. «Κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του» ανέφερε η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Ελλείψεις σε μάσκες ΚΝ-95 και στα δωρεάν self test στα φαρμακεία

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), δημοσίευσε στο Facebook μία γελοιογραφία που απεικονίζει την Παναγία και τον Ιωσήφ, οι οποίοι «συζητούν» για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Ιερά Σύνοδος: Προσβλητική ανάρτηση

Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση για την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, την οποία χαρακτηρίζει ως «προσβλητική» και σημειώνει ότι ο καθηγητής «χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί». «Κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως» αναφέρει η Ιερά Σύνοδος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των "θρησκειών" ή των "αλλόθρησκων", αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως. Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή "υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ