Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγικά είναι τα αποτελέσματα των πυρκαγιών που ξεσπούν σε σπίτια τις τελευταίες ημέρες, καθώς εκτός από τις καταστροφές των κατοικιών, είναι δυστυχώς πολλοί και οι συμπολίτες μας που πεθαίνουν από τις φωτιές, τις περισσότερες φορές προσπαθώντας να ζεσταθούν από το κρύο κι ελλείψει άλλου τρόπου θέρμανσης (σ.σ.: κεντρικής ή αυτόνομης).

Συνολικά 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο σπίτι τους, ενώ περισσότερες από 35 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν εδώ και περίπου ενάμιση μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής. H αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι πολλές φορές τα θερμαντικά σώματα που επιλέγονται ως οικονομικότερη λύση στο ζήτημα της θέρμανσης με τα θύματα της εκδήλωσης πυρκαγιάς στα σπίτια να είναι κυρίως ηλικιωμένοι, ωστόσο, θρηνούμε και μικρά παιδιά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε από θερμαντικό σώμα στο Καματερό όπου βρήκαν φρικτό θάνατο δύο αδέλφια ηλικίας 12 και 13 ετών.

Τα τελευταία θύματα καταγράφηκαν χθες. Ενας άνδρας στο Ιλιον απανθρακώθηκε με ηλεκτρική κουβέρτα, ενώ ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Βορίζια Ηρακλείου που πέθαναν από αναθυμιάσεις από μαγκάλι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA