Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Θωμαΐδης καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ περιμένει από ώρα σε ώρα να πάρει στα χέρια του τις αναλύσεις από τα λύματα του λεκανοπεδίου και είπε ότι το γεγονός ότι ξεπεράσαμε σήμερα (27/12) τα 9.000 κρούσματα (9.284) με περίπου 90.000 τεστ, όταν αύριο ο ΕΟΔΥ θα έχει στα χέρια του εκατοντάδες χιλιάδες διαγνωστικά τεστ, θεωρείται δεδομένο ότι θα ξεπεράσουμε τις 10.000 ημερήσιες μολύνσεις.

Παράλληλα, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική αποδεικνύει ότι τα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον, είναι πλέον χιλιάδες στο λεκανοπέδιο, με το νέο μεταλλαγμένο στοιχείο να επικρατεί ήδη της Δέλτα. Ο καθηγητής είπε χαρακτηριστικά πως «το 44% των μολύνσεων στην Αττική, είναι Ομικρον» κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν ένα στα δύο κρούσματα είναι μολυσμένα με την νέα αφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού Sars-Cov-2.

«Εντός της εβδομάδας είδαμε μια σταδιακή αύξηση στα λύματα, που σημαίνει ότι αυτήν την εβδομάδα μπορεί να δούμε πολύ περισσότερα κρούσματα σε σχέση με σήμερα», είπε, μιλώντας στο Live News του Mega ο Νίκος Θωμαΐδης και πρόσθεσε: «Είναι πιθανό να δούμε νούμερα που θα ξεπεράσουν τα 10.000 ακόμα κι αύριο (σ.σ.: 28/12)».

Οπως τόνισε ο καθηγητής, είναι ήδη πολύ υψηλό το ιικό φορτίο. «Οι αναλύσεις στα λύματα δείχνουν ότι τα μισά περίπου κρούσματα στην Αττική, αφορούν τη μετάλλαξη Ομικρον, κάτι που αναμένεται να αλλάξει σύντομα» είπε χαρακτηριστικά με το ποσοστό θετικότητας στην «Ο» να υπολογίζεται σήμερα στο 44%.

«Οταν έχουμε στην Αττική το προηγούμενο διάστημα 1.000 - 1.500 κρούσματα ημερησίως και ξαφνικά ξεπερνάμε τις 4.000, δεν μπορεί να είναι Δέλτα...» κατέληξε ο κ. Θωμαΐδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA