Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κρήτη συνεχίζεται καθώς νωρίς το πρωί της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου, καταγράφηκε νέος ισχυρός σεισμός με το επίκεντρό του στη θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι 5,9 Ρίχτερ, ενώ το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας έδωσε την αναθεωρημένη λύση στα 5,7 Ρίχτερ

Σύμφωνα με τους κατοίκους η νέα σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή ενώ είχε και μεγάλη διάρκεια κι έγινε αισθητή από το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το εστιακό βάθος ήταν στα 46,6 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 48 χλμ νοτιοδυτικά της Άρβης.

«Ο σεισμός εντοπίζεται νότια της Κρήτης, αλλά σε σημαντικό βάθος, όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής. Ήταν μεγέθους 5,5 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αυτό είναι το προκαταρκτικό μέγεθος. Δε σχετίζεται με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι στις 27 Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

    Google News

    Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    BEST OF LIQUID MEDIA