Μενού
  • Α-
  • Α+

O Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν ύστερα κι από την επέλαση του κορονοϊού στη χώρα με την μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει ήδη με ποσοστό 70% των ημερήσιων κρουσμάτων. «Ρολά» από τα μεσάνυχτα θα κατεβάζουν τα καταστήματα διασκέδασης και η εστίαση, με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 02:00 και χωρίς μουσική. 

Tα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη 30/12 στις 06:00: 

  1. Διασκέδαση - εστίαση: Ωράριο μέχρι 00:00 - Μόνο με καθήμενους - Τραπέζια 6 ατόμων - Χωρίς μουσική 
  2. Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς για διασκέδαση - εστίαση: Ωράριο μέχρι τις 2:00 με όλες τις προαναφερόμενες απαγορεύσεις
  3. Απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης - πάρτι ακόμα και σε ιδιωτικούς χώρους.
  4. Τηλεργασία στο 50% και κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  5. Γήπεδα: Μείωση πληρότητας στο 10%, με πλαφόν τα 1.000 άτομα (Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών).
  6. Επισκέψεις στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR test 48 ωρών.
  7. Απαγόρευση εισόδου ιατρικών επισκεπτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Επίσης σε ισχύ είναι τα εξής: 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (ΚΝ95 – FFP2) ή διπλή μάσκα και στο προσωπικό της εστίασης
  • Παραμένει δε και για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Η κατάσταση στο ΕΣΥ κατά βάση νοσηλεύονται συμπολίτες μας από τη Δέλτα. Στην κοινότητα φαίνεται ότι η Ομικρον είναι κυρίαρχη. Τα κρούσματα από την άνοδο δείχνουν ότι η Ομικρον κυριαρχεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης. Παράλληλα ανέφερε πως υπάρχει συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για να στηρίξουν το ΕΣΥ σε περίπτωση που χρειαστεί. Η Επιτροπή καλεί ομόφωνα τους πολίτες να εμβολιαστούν, είπε ο υπουργός Υγείας και επεσήμανε ότι «αισιοδοξούμε για πιο ήπιες νοσήσεις επειδή έχει ανέβει 10 μονάδες η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού». «Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την υποχρεωτικότητα το επόμενο διάστημα και τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», ανέφερε ο Υπουργός. Ο κ. Πλεύρης κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τεστ πριν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν έχουν το παραμικρό σύμπτωμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA