ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/01/2022 18:59

Κορονοϊός: Με rapid test η αναρρωτική άδεια για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Αλλαγές στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε εργαζομένους που έχουν νοσήσει με κορονοϊό, εν μέσω της τεράστιας διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Με rapid test η αναρρωτική άδεια για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους
Εργαζόμενες σε γραφείο (Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Αλλαγές στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε εργαζομένους που έχουν νοσήσει με κορονοϊό, εν μέσω της τεράστιας διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, ανεξαρτήτως αν ο εργαζόμενος είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, θα μπορεί να απουσιάσει από την εργασία του και να πάρει αναρρωτική άδεια με θετικό rapid test.

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Με 3 νέα μέτρα το άνοιγμα - Rapid test και self test για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «τα αυξημένα κρούσματα μας υποχρεώνουν να αλλάξουμε τον τρόπο που χορηγείται το πιστοποιητικό νόσησης». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το θετικό rapid test με μοριακό τεστ για να λάβουν το πιστοποιητικό.

Η μετάλλαξη Ομικρον είναι πλέον κυρίαρχη, όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, ωστόσο η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παρατηρείται κυρίως στα επείγοντα περιστατικά και στις απλές κλίνες. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, ο οποίος θα διαθέσει το 10%-15% των κλινών του για COVID περιστατικά, ενώ ήδη υπάρχει συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές και στις ΜΕΘ για non COVID περιστατικά. Τέλος αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ RAPID TEST ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ