ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/01/2022 16:02

Αστυνομία: Τηλεργασία, ίδια δίδυμα σε περιπολικά και μηχανές - Αποδεκατίζεται η ΕΛΑΣ από την Ομικρον

Πάνω από 2.000 οι παροπλισμένοι αστυνομικοί λόγω κορονοϊού, τα 3/4 εξ αυτών υπηρετούν στην Αττική - Πώς προσπαθεί η ΕΛ.ΑΣ. να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για τους αστυνομικούς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αστυνομία: Τηλεργασία, ίδια δίδυμα σε περιπολικά και μηχανές - Αποδεκατίζεται η ΕΛΑΣ από την Ομικρον
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ωρα με την ώρα, η Αστυνομία αποδεκατίζεται ολοένα και περισσότερο από τον κορονοϊό. Τα νούμερα είναι ανησυχητικά, καθώς μόνο τις τελευταίες 4 ώρες έχουν καταγραφεί περισσότερα από 200 κρούσματα! Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. μετράει τουλάχιστον 2.000 ένστολους μακριά από τις υπηρεσίες τους και αναγκάστηκε να εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για να σταματήσει όσο μπορεί την διασπορά μέσα στο Σώμα.

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ προβλέπεται τηλεργασία για ποσοστό εργαζόμενων στις διευθύνσεις και τις γραμματείς, ενώ σε ό,τι αφορά στις «μάχιμες» ομάδες που βρίσκονται αναγκαστικά στο δρόμο και συγχρωτίζονται με τους πολίτες, όπως οι ΔΙΑΣ, η Δράση, περιπολικά, ΜΑΤ, Ασφάλεια κτλ θα δουλεύουν σε σταθερές βάρδιες και με τους ίδιους παρτενέρ.

Προβλέπεται λοιπόν τα περιπολικά να περιπολούν με τα ίδια δίδυμα, τα πληρώματα στις ομάδες ΔΙΑΣ και Δράση να απαρτίζονται επίσης από τους ίδιους αναβάτες, ενώ θα οριστεί κι ένα ευέλικτο ωράριο, σύμφωνα με το οποίο οι βάρδιες δεν θα συναντώνται καθόλου για να μην αναμειγνύονται οι αστυνομικοί και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.

Με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργεί και η Ασφάλεια, που αναμένεται να χωριστεί σε δύο «ομάδες» με τους προανακριτικούς να βρίσκονται εντός γραφείου και τους επιχειρησιακούς στο δρόμο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς τα 3/4 των νοσούντων αστυνομικών υπηρετούν στο κλεινόν άστυ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί αστυνομικοί βρίσκονται ακόμη σε άδειες και δεν επιστρέφουν στην υπηρεσία τους, καθώς βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό. Με τα κρούσματα να φτάνουν την ημέρα έως και τα 400, και στα πολυϊατρεία της ΕΛΑΣ τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά με τους γιατρούς να δίνουν συνεχώς οδηγίες σε αστυνομικούς που νοσούν.

Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα κι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τόνισε σχετικά: «Η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια. Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΑΣ ΜΑΤ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ