Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη δολοφονία της κόρης της, Γαρυφαλλιάς, στη Φολέγανδρο το περασμένο καλοκαίρι, μίλησε η Αλέκα Ψαράκου, η οποία φιλοξενήθηκε από την Ιωάννα Παλιοσπύρου σε ένα podcast που εκτός από συγκλονιστικές στιγμές από όσα είπε η μητέρα της 26χρονης κοπέλας, έβγαλε και τεράστια δύναμη ψυχής, καθώς από την πλευρά της η Ιωάννα, που έπεσε θύμα της Εφης Κακαράντζουλα στην επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα, γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς είναι να ανατρέπονται τα δεδομένα μιας ζωής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Διαβάστε ακόμη: Ειρήνη Λαγούδη: Ανοίγει ξανά η υπόθεση του θανάτου της

Η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας που έπεσε θύμα του συντρόφου της στις κοινές διακοπές τους στη Φολέγανδρο, άνοιξε την καρδιά της στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και εξήγησε ότι από τη δική της απώλεια, βρίσκει τη δύναμη να αγωνίζεται ώστε να μην υπάρξουν άλλες γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

«Η Γαρυφαλλιά πίστευε ότι μπορούσε να αλλάξει τον δολοφόνο της»

«Δεν μπορούσα να πω στη Γαρυφαλλιά να μην πάει στη Φολέγανδρο. Ήξερα πού θα είναι και με ποιον. Συζητούσαμε για τη σχέση της, μου είχε πει κάποια πράγματα. Δεν γινόταν να φανταστώ ότι θα γινόταν αυτό το πράγμα...», είπε η Αλέκα Ψαράκου, ενώ ανέφερε και ένα περιστατικό που της προκάλεσε απορία: «Με πήρε η αδερφή του θύτη να μου πει ότι φοβάται για τη ζωή της. Τι να κάνω εγώ; Δεν θέλω να μου πει τίποτα η οικογένεια του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς».

Τόνισε ακόμη πως: «Η Γαρυφαλλιά είχε ένα αγγελικό πρόσωπο και καλή γνώμη για όλα. Μπορεί να νόμιζε ότι μπορούσε να αλλάξει και τον δολοφόνο».

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς παρά το γεγονός ότι είδε την κόρη της να δολοφονείται από τα χέρια του συντρόφου της, έστειλε πολλαπλά μηνύματα δύναμης, αξιοπρέπειας και σοφίας, προσπαθώντας να ξεπεράσει την τραγωδία που βίωσε, ενώ τόνισε ότι βιώνει το πένθος για το παιδί της με γαλήνη!

Οι δύο γυναίκες εξομολογήθηκαν η μία στην άλλη, τις στιγμές που τις ένωσαν με βαθιά αγάπη και εκτίμηση και μετέφεραν ένα κοινό μήνυμα προς τα κορίτσια που φοβούνται αλλά κυρίως προς τα αγόρια, που θα πρέπει να κοιτάξουν καλά μέσα τους και να ξεριζώσουν τη βία.

Ακούστε το podcast...

https://open.spotify.com/embed/episode/1k6LASgPVK9Dpal6xsJy99?utm_source=generator&theme=0
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA