Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο γνωστός ηθοποιός, Κωνσταντίνος Τζούμας, ο οποίος σχολιάζοντας τις σεξιστικές αναφορές του μητροπολίτη Κοζάνης για τη φλυαρία των γυναικών, ανέφερε το ακόμη πιο τρομακτικό σχόλιο πως «οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών». «Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη δήλωση του ηθοποιού στην εκπομπή «Το Πρωινό» προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να «αναγκαστεί» να προχωρήσει σε διευκρινίσεις.Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Τζούμας απέδωσε τις εν λόγω δηλώσεις του σε... μαύρο χιούμορ. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο ηθοποιός ανέφερε: «Μαύρο χιούμορ, έκανα μαύρο χιούμορ, όπως κάνω σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν… πρέπει να ξέρεις πολύ λίγο τον Τζούμα…». «Το τελευταίο που θα περνούσε στο μυαλό κανενός για μένα είναι ότι είμαι μισογύνης. Έχω αναφερθεί σε ένα σωρό θέματα metoo, politically correct, τα Εξάρχεια κολλήσανε σε αυτή τη φράση. Υπερβολικό το βρίσκω…» προσέθεσε ο γνωστός ηθοποιός.

Εν Λευκώ: Να ανακαλέσει τα λεγόμενα του

Να ανακαλέσει τα όσα είπε για τις γυναικοκτονίες ζήτησε ο ραδιοφωνικός σταθμός Εν Λευκώ από τον Κωνσταντίνο Τζούμα μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού στο Facebook.

Η ανάρτηση του Εν Λευκώ: «Τα σχόλια του Κωνσταντίνου Τζούμα στην τηλεοπτική εκπομπή “Το Πρωινό”, στον ΑΝΤ1, σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τις απόψεις του σταθμού μας και των στελεχών του. Ζητάμε από τον κ. Τζούμα να ανακαλέσει τα λεγόμενά του».

Εξαλλη η Συνατσάκη με τις δηλώσεις Τζούμα

Θέση για τη δήλωση που έκανε για τις γυναικοκτονίες ο Κωνσταντίνος Τζούμας πήρε η Μαίρη Συνατσάκη μετά τις σφοδρές αντιδράσεις. H influencer και επιχειρηματίας, είναι και μια από τις πιο θερμές υποστηρίκτριες του κινήματος MeToo και πολλές φορές έχει εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις της, για τα δικαιώματα και τον ρόλο των γυναικών. 

Η ίδια, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μια εικόνα από τη συνέντευξη του ραδιοφωνικού παραγωγού και έγραψε: «Αν ένα πράγμα δεν αντέχεται αυτό είναι η φλυαρία των σεξιστών».

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη που προκάλεσαν το «ντόμινο» σεξισμού

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι σεξιστικές ατάκες του μητροπολίτη Κοζάνης, Παύλου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μετά τον αγιασμό των υδάτων, στα Θεοφάνεια, καθώς επιτέθηκε φραστικά σε γυναίκες που βρισκόντουσαν μέσα στον ναό, με τον πλέον λανθασμένο τρόπο. «Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε εσείς οι άνδρες;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης σε μια «έκρηξη» κατά των γυναικών που βρισκόντουσαν μέσα στην Εκκλησία.

Αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοπτικές εκπομπές, αν και υπήρξαν κι εκείνοι που συμφώνησαν με τα λεγόμενα του μητροπολίτη Κοζάνης. Πέραν από το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Τζούμα, ο οποίος του έδωσε δίκιο, υπήρξε και ένας ακόμη, ο οποίος μίλησε υπέρ του.

«Να αγιάσουν τα κόκκαλα του» ανέφερε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 επισημαίνοντας πως: «Για να φτάσει ένας Μητροπολίτης, μέσα στην Εκκλησία, να το πει αυτό το πράγμα, βάλε τι θα άκουγε κάθε μέρα».

Συγκεκριμένα, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος είπε: «Ν’ αγιάσουν τα κόκαλά του Μητροπολίτη. Εγώ θυμάμαι και από μικρός που πήγαινα στο χωριό, οι γυναίκες πήγαιναν περισσότερο για κουτσομπολιό στην Εκκλησία. Να δουν τι φοράει η μια, τι ψώνισε ο άντρας στην άλλη. Το βρίσκω πολύ σωστό. Για να φτάσει ένας Μητροπολίτης, μέσα στην Εκκλησία, να το πει αυτό το πράγμα, βάλε τι θα άκουγε κάθε μέρα, κάθε που γίνεται η Λειτουργία και τι θα έχει ακούσει στις εξομολογήσεις από τους άντρες. Τι θα του έχουν πει για τις γυναίκες για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος ο Μητροπολίτης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA