Μενού
  • Α-
  • Α+

Διευκρινίσεις για τις περιπτώσεις που βγαίνουν διαφορετικά αποτελέσματα στα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Αρκετοί πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους, θεωρώντας ότι όσοι εντοπίστηκαν αρνητικοί στο self test που έκαναν για παράδειγμα τη Δευτέρα αλλά θετικοί στο self test την Τρίτη, μπορεί να μετέδωσαν τον ιό, πηγαίνοντας στο σχολείο

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Σχεδόν 10.000 επιπλέον κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, αυτό δεν ισχύει για δύο λόγους: 

  1. Όσοι έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου δεν μεταδίδουν 
  2. Δεν εμφανίζονται όλοι οι θετικοί ταυτόχρονα. Η επώαση της νόσου δεν έχει κοινή ημερομηνία έναρξης άρα λογικό είναι να μην εμφανιστούν ταυτόχρονα.

Όπως επισημαίνεται, ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρχουν θετικά self test. Το σημαντικό είναι τα εν δυνάμει αυτά κρούσματα να ανιχνεύονται, να περιορίζονται και να ελέγχονται περαιτέρω. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι τακτικοί έλεγχοι, προκειμένου να εντοπίζονται ανά πάσα στιγμή τα εν δυνάμει κρούσματα.

Στη φάση που βρισκόμαστε, υπογραμμίζεται, έχει πολύ μεγάλη σημασία οι πολίτες να ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα, ώστε να μπορέσουν να προστατευτούν αποτελεσματικά. Το σχέδιο testing των σχολείων διασφαλίζει ακριβώς ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και τα κρούσματα εντοπίζονται έγκαιρα και απομονώνονται για να μην υπάρχει διασπορά, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA