Μενού
  • Α-
  • Α+

Να παραταθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό για μία ακόμη εβδομάδα εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών. Η επιτροπή αποφάσισε ότι τα μέτρα θα παραταθούν για μία ακόμη εβδομάδα και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επαναξιολόγησή τους, λαμβάνοντας υπόψη τα κρούσματα κορονοϊού και τη μετάλλαξη Ομικρον αλλά και την εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.

Διαβάστε ακόμη: Αδεια ειδικού σκοπού: Νομοθετική ρύθμιση για εργαζόμενους γονείς με παιδί που νοσεί με κορονοϊό

Η επιτροπή εισηγείται την παράταση των μέτρων που ισχύουν από τις 30 Δεκεμβρίου, καταρχάς, για μία εβδομάδα και στα μέσα της ερχόμενης θα επανεκτιμηθούν αυτά τα μέτρα, όμως η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει, μιας και τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

Η μετάλλαξη Ομικρον που επελαύνει και στη χώρα μας δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση, καθώς τα κρούσματα έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα σε δυσθεώρητα μεγέθη και η εβδομάδα που διανύουμε, αλλά και η επόμενη αναμένεται να «χτυπήσουν» ρεκόρ. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες κατά μέσο όρο εντοπίζονται καθημερινά 30.000 με 35.000 θετικά κρούσματα τα περισσότερα από την μετάλλαξη Ομικρον.

Τα μέτρα που είναι σε ισχύ και αναμένεται να παραταθούν

  • Διακοπή λειτουργίας κέντρων εστίασης και διασκέδασης στις 12:00 τα μεσάνυχτα
  • Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι
  • Οριο ατόμων ανά τραπέζι οι 6 πελάτες.
  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Μετά και την εισήγηση της επιτροπής, η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της, οι οποίες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA