Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για το ελληνικό MeToo η Σοφία Μπεκατώρου επιμένει ότι υπάρχουν κακοποιήσεις στον αθλητισμό. Μάλιστα ανέφερε πως στην δική της περίπτωση απωθούσε τον βιασμό για 18 χρόνια και 1 εβδομάδα επειδή ένιωθε τύψεις. 

Διαβάστε ακόμη: Δίκη για βιασμό 11χρονης: «Ορόσημο η σημερινή δίκη για όλες μας, σύμβολό μας η Αμαλία» είπε η Μπεκατώρου

«Οι δίκες μου οι καταγγελίες ήταν μία συνέχεια από μία αγωγή του Νίκου Κακλαμανάκη» είπε ξεκινώντας την αφήγησή της στην ΕΡΤ ενώ αφορμή ήταν όταν σε ένα παιδικό πάρτι άκουσε από κάποιο γονιό να λέει ότι «ο τάδε την πέφτει σε παιδιά» αναφερόμενος στον ίδιο άνθρωπο, που ίδια αργότερα κατήγγειλε για κακοποίηση. «Χρόνια προσπαθούσα να επεξεργαστώ τι μπορώ να κάνω. Υπήρχαν 2-3 φορές που ήμουν έτοιμη να μιλήσω ωστόσο δεν ένιωθα ότι μπορώ να το υποστηρίξω», είπε η Σοφία Μπεκατώρου. «Υπήρχε πάντα η ερώτηση πώς θα το αποδείξω» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Το είχα βαθιά θαμμένο μέσα μου αλλά βγαίνει στην επιφάνεια με διάφορες συμπεριφορές» σημείωσε μεταξύ άλλων. Αποκάλυψε ότι έκανε καταγγελία αρχικά στην αστυνομία και μετά μίλησε δημοσίως. «Πρώτα κατήγγειλα, απευθύνθηκα στη δικαιοσύνη. Κάποια στιγμή όταν βρέθηκα στη ΓΑΔΑ, χωρίς να έχω ειδοποιήσει κανέναν τους είπα: έχω να σας πω κι αυτό. Έμεινε και ο αστυνομικός που άλλα περίμενε να ακούσει και άλλα άκουσε» δήλωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και ένας φόβος γύρω από τη δικαιοσύνη, τις διαδικασίες, όμως από τη στιγμή που βρέθηκε στη ΓΑΔΑ ήταν εύκολο να μιλήσει.

«Ένιωσα τύψεις για μία εβδομάδα και για 18 χρόνια το απώθησα. Κάνεις σαν να μην υπάρχει, δεν πάει η σκέψη σου εκεί. Θυμάμαι όμως όλες τις λεπτομέρειες. Τι ρούχα φόραγα. Πώς ένιωθα μετά. Το είχα πει στον σύντροφό μου, που είχαμε σχέσεις εκείνη την εποχή» είπε ανακαλώντας τα περιστατικά του 1998. «Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε μόνο κίνδυνος της δικής μου θέσης. Μόλις είχαμε προκριθεί για τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ» θυμάται και το γεγονός ότι θα μπορούσε να πλήξει την ομάδα της για κάτι που δεν θα μπορούσε να το αποδείξει, ήταν τεράστιο.

«Θεωρώ ότι από το χώρο του θεάτρου έχουν λειτουργήσει πολύ γρήγορα». Κάτι ανάλογο ζητούν και για τον αθλητισμό όπως είπε. «Και μόνο που ακούω τη λέξη ομοσπονδία βγάζω σπυριά» λέει ενώ επισημαίνει ότι «δεν παύω να είμαι ένας άνθρωπος που πέρασα μία κακοποιητική συμπεριφορά. «Δεν θέλουμε αθλητές που έχουν άποψη, ένα ειδικό βάρος γιατί τους βλέπουμε ανταγωνιστικά ή καταλαβαίνουνε αυτά που εμείς δεν ξέρουμε» είπε σχολιάζοντας ποια είναι η τακτική της Ομοσπονδίας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA